Er i en familie som elsker lasagne, så er det måske på tiden at prøve en ny variant. Det hjælper vi gerne med i form af en opskrift på en fantastisk plantefars-pasta med masser af skønne krydderier. Vi serverer vores pasta med en frisk gulerod-koriandersalat med citrusfrugt og frisk jalapeno.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citrusfrugt
195 g
Hakkede tomater
2 stk
Gulerod
100 g
Mornaysauce
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Koriander
180 g
Plantefars
(Indeholder: Gluten, Byg, Soja)
1 stk
Hvidløgsfed
180 g
Pasta
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja, Sennep)
40 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
5 g
Tex-Mex
8 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder: Sulfitter)
1 stk
Løg
1 stk
Chili
1 dl
Gemt pastavand
1 spsk
Olie til stegning
½ tsk
Sukker til vegetarisk protein
½ tsk
Salt til vegetarprotein
½ dl
Vand til sauce
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 7-8 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.
Vend eventuelt pasta med en smule olivenolie.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadigvæk har en smule bid.
Imens, hak løg og hvidløg fint.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg i 3-4 min, eller indtil bløde.
Tilsæt plantefars, hvidløg, Ay Cajun-ba, Tex-Mex, sukker og salt, og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt hakkede tomater og pastavand, og lad simre i 2-3 min.
Tilsæt pasta, og vend sammen.
Bland mornaysauce og vand i en lille skål.
Overfør pasta til et ildfast fad, og top med mornaysauce og finrevet ost.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil osten er smeltet og saucen bobler.
Imens, skær chili i tynde skiver.
Hak koriander groft.
Skær citrusfrugt i både.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og skær det sidste stykke i 1 cm tern.
Bland gulerod, koriander, olivenolie, salt og et skvæt citrusfrugtsaft i en mellemstor skål.
Anret pasta og salat i dybe tallerkener.
Drys med chili.
Server med resterende citrusfrugtbåde.
TIP: Spring chili over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.