Har I aldrig hørt om Pasta Caponata? Så er det på tide, I prøver denne fantastiske blanding af spændende ingredienser. Tagliolini er en pasta, der minder om tagliatelle, og den passer rigtig godt til retter med meget sauce. Aftenens lækre sauce indeholder tomater, aubergine, timian, hvidløg og ricotta. Vi topper med revet hård ost, som smelter sammen med herlighederne!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder: Selleri)
250 g
Tagliatelle
(Indeholder: Æg, Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja, Æg, Sennep)
20 g
Italiensk hård ost, høvlet
(Indeholder: Mælk)
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Peberfrugt
½ stk
Aubergine
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Løg
2 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Timian
1 stk
Rød chili
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
50 g
Ricotta
(Indeholder: Mælk)
1 dl
Vand (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær aubergine [1/2 stk, 2P], og peberfrugter i 1 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne og møre.
Skær løg i tynde skiver. Pres eller hak hvidløg fint. Hak chili [½ stk, 2P] fint. Hak timian [2 stilke | 4 stilke] fint. TIP: Hold i toppen af timianstilken, og træk ned med to fingre for at løsne bladene.
Bring en stor gryde med saltet* vand* i kog, når grøntsagerne har 10 min tilbage i ovnen. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande ved middelhøj varme. Steg løg i 3-4 min, eller indtil bløde. Tilsæt hvidløg og timian (gem lidt til pynt), og steg i yderligere 1 min.
Tilsæt hakkede tomater, ricotta [1/2 pakke, 2P], grøntsagsbouillon, Hvide Løjer & Urter, vand* [1 dl I 2 dl], og et nip salt* og peber*, og lad simre ved middel varme i 3-4 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt pasta til gryden med kogende vand*, og kog i 2-3 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra, og kom pasta tilbage i gryden.
Vend pasta, og halvdelen af de bagte grøntsager, i stegepanden med tomatsauce. Smag til med salt* og peber*. TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.
Anret pasta caponata i dybe tallerkener, top med resterende bagte grøntsager, og top med chili, revet ost og resterende timian.