Skip to main content
Cremet kartoffelmos-'pie' med kylling og porre

Cremet kartoffelmos-'pie' med kylling og porre

med bacon og blandet salat

'Shepherd's pie' og 'cottage pie' er ægte 'comfort food'-klassikere fra de britiske øer. Her laver vi en variant, hvor den ostegratinerede kartoffelmos dækker en lækker porresauce med kylling og bacon. Server det duftende fad midt på bordet og lad alle tage for sig! Og glem ikke den friske salat med agurk og citrusmarineret løg.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Milk
Egg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kyllingebryststrimler

140 g

Bacon, tern

1 stk

Porre

150 ml

Madlavningsfløde

1 stk

Estragon

10 g

Kyllingefond

750 g

Bagekartoffel

40 g

Finrevet ost

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Bredbladet persille

60 g

Blandet salat

1 stk

Agurk

1 stk

Skalotteløg

1 stk

Citron

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør til mos

3 spsk

Mælk til mos

¼ tsk

Salt til mos

2 dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til syltning

½ tsk

Sukker til syltning

½ spsk

Olie til salat

½ spsk

Olie til stegning

1 spsk

Mel til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)4964 kJ
Kalorier (kcal)1187 kcal
Fedt63.2 g
Mættet fedt33.4 g
Kulhydrat90 g
Sukker17.7 g
Kostfibre11.5 g
Protein68.2 g
Salt3.9 g
Iron0.6 mg

Fremgangsmåde

1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. 

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, finrevet ost, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

2

Skær skalotteløg i tynde, halve skiver. 

Halver citron. 

Bland et stort skvæt citronsaft, sukker, salt og skalotteløg i en lille skål. 

Halver porre, rens, og skær i tynde, halve skiver.

Hak persille, estragon og hvidløg fint.

3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling og bacon i 5-6 min, eller indtil brunet og gennemstegt.

Overfør til en tallerken. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

4

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.

Steg porre i 3-4 min, indtil bløde.

Tilsæt hvidløg og mel, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt kyllingebouillon, madlavningsfløde og vand, og lad simre i 3-4 min, eller indtil tyknet.

Tilsæt kylling, bacon, persille og estragon, og fjern fra varmen.

5

Overfør kylling, bacon og sauce til et ildfast fad, og top med kartoffelmos.

Bag i ovnen i 15-20 min, indtil gylden og boblende.

Imens, skyl salat.

Hak agurk groft.

Bland agurk, salat og olivenolie i skålen med skalotteløg lige inden servering.

6

Lad 'pie' køle lidt af inden servering.

Server det ildfaste fad på spisebordet med salat.