'Shepherd's pie' og 'cottage pie' er ægte 'comfort food'-klassikere fra de britiske øer. Her laver vi en variant, hvor den ostegratinerede kartoffelmos dækker en lækker porresauce med kylling og bacon. Server det duftende fad midt på bordet og lad alle tage for sig! Og glem ikke den friske salat med agurk og citrusmarineret løg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Kyllingebryststrimler
140 g
Bacon, tern
1 stk
Porre
150 ml
Madlavningsfløde
1 stk
Estragon
10 g
Kyllingefond
750 g
Bagekartoffel
40 g
Finrevet ost
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Bredbladet persille
60 g
Blandet salat
1 stk
Agurk
1 stk
Skalotteløg
1 stk
Citron
1 spsk
Smør til mos
3 spsk
Mælk til mos
¼ tsk
Salt til mos
2 dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til syltning
½ tsk
Sukker til syltning
½ spsk
Olie til salat
½ spsk
Olie til stegning
1 spsk
Mel til sauce
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, finrevet ost, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Skær skalotteløg i tynde, halve skiver.
Halver citron.
Bland et stort skvæt citronsaft, sukker, salt og skalotteløg i en lille skål.
Halver porre, rens, og skær i tynde, halve skiver.
Hak persille, estragon og hvidløg fint.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling og bacon i 5-6 min, eller indtil brunet og gennemstegt.
Overfør til en tallerken.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Steg porre i 3-4 min, indtil bløde.
Tilsæt hvidløg og mel, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt kyllingebouillon, madlavningsfløde og vand, og lad simre i 3-4 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt kylling, bacon, persille og estragon, og fjern fra varmen.
Overfør kylling, bacon og sauce til et ildfast fad, og top med kartoffelmos.
Bag i ovnen i 15-20 min, indtil gylden og boblende.
Imens, skyl salat.
Hak agurk groft.
Bland agurk, salat og olivenolie i skålen med skalotteløg lige inden servering.
Lad 'pie' køle lidt af inden servering.
Server det ildfaste fad på spisebordet med salat.