Ovnbagt middelhavskuller
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Ovnbagt middelhavskuller

med ovnbagte grøntsager og dilddressing

Middelhavsområdet kan noget med frisk fisk og enkle, smagfulde ingredienser. Og vi gør kunsten efter i denne opskrift, hvor vi ovnbager kuller toppet med tynde skiver citron, og udnytter ovnen til også at bage kartofler og grøntsager, som vi til sidst vender med rucola. Hertil en skøn dilddressing med middelhavssmage fra yoghurt, mayonnaise og hvidløg.

Tags:
10 min prep
Under 650 kcal
Hvedefri
Spis mig først
Allergener:
Pesce
Milk
Egg
Senf

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Kuller

500 g

Kartofler

1 stk

Citron

1 stk

Rødløg

40 g

Rucola

1 stk

Zucchini

½ stk

Hvidløgsfed

1 stk

Dild

4 g

Souvlaki-krydderi

75 g

Yoghurt

25 g

Mayonnaise

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til fisk

¼ tsk

Salt til grøntsager

¼ tsk

Salt til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2176 kJ
Kalorier (kcal)520 kcal
Fedt15.3 g
Mættet fedt3.9 g
Kulhydrat58 g
Sukker9.2 g
Kostfibre8.3 g
Protein38.7 g
Salt4.6 g
Potassium1207.6 mg
Calcium9.1 mg
Iron0.1 mg

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt, souvlaki-krydderi og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

2

Imens, skær løg i 2 cm både.

Skær zucchini i 1 cm halve skiver.

Skær citron i tynde skiver.

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt. 

Overfør til et ildfast fad med bagepapir, og top med citronskiver.

Overfør grøntsager til den anden side af bagepladen. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt og et nip peber.

3

Bag fisk og grøntsager i ovnen i 12-15 min, eller indtil fisk er gylden og gennemtilberedt. 

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

4

Imens, hak dild og hvidløg fint.

Bland yoghurt, hvidløg, mayonnaise, dild, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

5

Imens, skyl rucola.

Vend rucola og grøntsager med kartofler lige inden servering.

6

Anret grøntsager og fisk på tallerkener.

Server med dilddressing.