Middelhavsområdet kan noget med frisk fisk og enkle, smagfulde ingredienser. Og vi gør kunsten efter i denne opskrift, hvor vi ovnbager kuller toppet med tynde skiver citron, og udnytter ovnen til også at bage kartofler og grøntsager, som vi til sidst vender med rucola. Hertil en skøn dilddressing med middelhavssmage fra yoghurt, mayonnaise og hvidløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Kuller
500 g
Kartofler
1 stk
Citron
1 stk
Rødløg
40 g
Rucola
1 stk
Zucchini
½ stk
Hvidløgsfed
1 stk
Dild
4 g
Souvlaki-krydderi
75 g
Yoghurt
25 g
Mayonnaise
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til fisk
¼ tsk
Salt til grøntsager
¼ tsk
Salt til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt, souvlaki-krydderi og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, skær løg i 2 cm både.
Skær zucchini i 1 cm halve skiver.
Skær citron i tynde skiver.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Overfør til et ildfast fad med bagepapir, og top med citronskiver.
Overfør grøntsager til den anden side af bagepladen. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt og et nip peber.
Bag fisk og grøntsager i ovnen i 12-15 min, eller indtil fisk er gylden og gennemtilberedt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Imens, hak dild og hvidløg fint.
Bland yoghurt, hvidløg, mayonnaise, dild, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Imens, skyl rucola.
Vend rucola og grøntsager med kartofler lige inden servering.
Anret grøntsager og fisk på tallerkener.
Server med dilddressing.