I aften ovnbager vi kartofler og fennikel, og samtidig steger vi dorade sprød og gylden. Vi serverer dem med en spændende salat med syltet agurk, skalotteløg, sennep og dild. Vi topper fisken med en fantastisk citronsmørsauce med grøntsagsbouillon og citronpeber.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
12 g
Grov sennep
(Indeholder: Sennep)
1 stk
Løg
1 stk
Agurk
500 g
Kartofler
1 stk
Dild
300 g
Dorade
(Indeholder: Fisk)
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder: Sulfitter)
4 g
Bouillon
(Indeholder: Selleri)
2 g
Citronpeber
1 stk
Fennikel
½ tsk
Salt til grøntsager
½ tsk
Sukker til dressing
¼ tsk
Salt til dressing
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til fisk
2 spsk
Smør til stegning
½ dl
Vand til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Halver fennikel, og skær i 2 cm både.
Fordel kartofler og fennikel på en bageplade med en smule bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Skræl agurk til lange, tynde bånd.
Skær skalotteløg i tynde, halve skiver.
Hak dild groft.
Bland hvidvinseddike, sukker, sennep og salt i en mellemstor skål.
Vend agurk, skalotteløg og dild i skålen.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr salt.
Steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Smelt smør i samme stegepande.
Tilsæt vand, grøntsagsbouillon og citronpeber, sænk til middellav varme, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Anret kartofler, fennikel, agurkesalat og fisk på tallerkener.
Top fisk med sauce.