Skip to main content
Pandestegt dorade og citronsmørsauce
Pandestegt dorade og citronsmørsauce

Pandestegt dorade og citronsmørsauce

med ovnbagte kartofler og syltet agurkesalat

I aften ovnbager vi kartofler og fennikel, og samtidig steger vi dorade sprød og gylden. Vi serverer dem med en spændende salat med syltet agurk, skalotteløg, sennep og dild. Vi topper fisken med en fantastisk citronsmørsauce med grøntsagsbouillon og citronpeber.

Tags:
Hvedefri
Spis mig først
Proteinrig
Under 650 kcal
Allergener:
Sennep
Fisk
Sulfitter
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

12 g

Grov sennep

(Indeholder: Sennep)

1 stk

Løg

1 stk

Agurk

500 g

Kartofler

1 stk

Dild

300 g

Dorade

(Indeholder: Fisk)

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder: Sulfitter)

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

2 g

Citronpeber

1 stk

Fennikel

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til grøntsager

½ tsk

Sukker til dressing

¼ tsk

Salt til dressing

½ spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til fisk

2 spsk

Smør til stegning

½ dl

Vand til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)2932 kJ
Kalorier (kcal)701 kcal
Fedt36.3 g
Mættet fedt13.3 g
Kulhydrat53.8 g
Sukker11 g
Protein41.9 g
Salt4.5 g

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.

Halver fennikel, og skær i 2 cm både.

Fordel kartofler og fennikel på en bageplade med en smule bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Forbered grøntsager
2

Skræl agurk til lange, tynde bånd.

Skær skalotteløg i tynde, halve skiver.

Hak dild groft.

Lav salat
3

Bland hvidvinseddike, sukker, sennep og salt i en mellemstor skål.

Vend agurk, skalotteløg og dild i skålen.

Steg fisk
4

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage.

Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr salt.

Steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Lav citronsmørsauce
5

Smelt smør i samme stegepande.

Tilsæt vand, grøntsagsbouillon og citronpeber, sænk til middellav varme, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Server
6

Anret kartofler, fennikel, agurkesalat og fisk på tallerkener.

Top fisk med sauce.