Kartofler eller pasta? I aften skal du ikke vælge, vi skal nemlig have gnocchi, der tæller som pasta, men som faktisk indeholder kartofler! Her tilbyder vi en spændende opskrift med gnocchi, der steges i stedet for at koges. Vi steger vores gnocchi med hvidløg, chorizo, purløg og spinat, og så blander vi lækkerierne med ovnbagt zucchini, tomat og creme fraiche.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Zucchini
3 stk
Tomat
1 stk
Hvidløgsfed
200 g
Chorizo-pølse
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Purløg
350 g
Gnocchi
(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Soja, Sennep)
½ pakke
Crème fraiche
(Indeholder: Mælk)
60 g
Spinat
½ tsk
Sukker (trin 1)
2 spsk
Olivenolie (trin 2)
Tænd ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skær tomat i 2 cm tern. Rens zucchini, skær i kvarte på langs, og sen 1 cm tern på bredden. Placer zucchini og tomat på hver sin side af en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Drys med et nip sukker* over tomater. Bag i toppen af ovnen i 15 min.
Opvarm et stort skvæt olivenolie* i en stor stegepande ved middelhøj varme, når grøntsager har 7 min tilbage. Tilsæt gnocchi i et lag og steg under omrøring i 3-4 min. TIP: Tilsæt mere olivenolie hvis gnocchien sidder fast i panden. TIP: Gnocchi skal ikke koges inden den bliver stegt.
Hak purløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skær chorizo i 0,5 cm skiver.
Tilsæt hvidløg, chorizo, og halvdelen af purløg til stegepanden med gnocchi. Steg under omrøring i 2-3 min. Tilsæt spinat og rør indtil den er faldet sammen.
Kom færdigbagte grøntsager og crème fraiche [½ stk, 2P] i stegepanden med gnocchi, og vend sammen. Varm i 30 sek, og krydr med salt* og peber*.
Anret gnocchi på tallerkener. Pynt med resterende purløg.