Skip to main content
Ovnbagt laks

Ovnbagt laks

med ovnbagte rodfrugter og mild aioli

Laks er en fantastisk fisk, som er svær at mislykkes med. Du skal bare sørge for, at den ikke bliver bagt for længe. Samtidig som du bager laks, tilbereder du gyldenbagte rodfrugter, som får ekstra smag og bid ved at blandes med grønkål og græskarkerner. Den cremede citronmayonnaise med hvidløg giver ekstra smag, og passer perfekt til laks og grøntsager.

Tags:
Børnevenlig
Hvedefri
Mælkefri
Allergener:
Fisk
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Grønkål, skåret

300 g

Kartofler

300 g

Rodfrugtsmix

1 pakke

Græskarkerner

(Kan indeholde spor af: Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)

250 g

Laksefilet

(Indeholder: Fisk)

25 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

40 g

Aioli

(Indeholder: Æg, Sennep)

1 stk

Gulerod

Næringsindhold

Energi (kJ)3098 kJ
Kalorier (kcal)740 kcal
Fedt44.4 g
Mættet fedt6.3 g
Kulhydrat51.7 g
Sukker13.1 g
Kostfibre9.2 g
Protein33.1 g
Salt0.7 g
Potassium0.5 mg
Iron0.5 mg

Redskaber

Bageplade

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skræl kartofler, gulerod, pastinak og rødbede, og skær i 2 cm tern.

Bag rodfrugter
2

Fordel rodfrugter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i 20-25 min, eller indtil sprøde.

Bag laks
3

Placer laks på en bageplade med bagepapir. Spray eller pensl med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber* på begge sider. Bag i ovnen i 10-12 min. TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Tilsæt grønkål
4

Top rodfrugter med grønkål og græskarkerner, når de har 10 min tilbage i ovnen.

Bland aioli
5

Bland mayonnaise, aioli i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

Server
6

Anret rodfrugter på tallerkener. Top med laks. Server med aioli.