Skip to main content
Nordisk inspireret citronpeberlaks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Nordisk inspireret citronpeberlaks

Nordisk inspireret citronpeberlaks

med cremet perlecouscous og hjemmesyltet agurk

Forkæl aftensbordet med vores Nordiskinspirerede citronpeberlaks. Denne afbalancerede ret leger med skandinaviske smage som dild, syltet agurk og syrlig crème fraiche, som giver et friskt og smagfuldt pift, der løfter laksefilet og perlecouscous til nye højder.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Fisk
Gluten
Hvede
Mælk
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laksefilet

(Indeholder: Fisk)

170 g

Perlecouscous

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sennep, Soja, Æg, Lupin)

1 stk

Dild

75 ml

Crème fraiche

(Indeholder: Mælk)

2 g

Citronpeber

1 stk

Agurk

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder: Sulfitter)

1 stk

Salat

1 stk

Avocado

Ikke inkluderet i din måltidskasse

4 dl

Vand til perlecouscous

½ tsk

Salt til perlecouscous

½ tsk

Sukker til syltning

¼ tsk

Salt til syltning

¼ tsk

Salt til fisk

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til dressing

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3683 kJ
Kalorier (kcal)880 kcal
Fedt46.3 g
Mættet fedt14.5 g
Kulhydrat66 g
Sukker7.8 g
Protein40.2 g
Salt3.9 g

Fremgangsmåde

Kog perlecouscous
1

Bring vand og salt i kog i en gryde.

Tilsæt perlecouscous, og kog under låg på middellav varme i 12-15 min, eller indtil bløde.

Hæld overskydende vand fra.

Sylt agurk
2

Imens, skær agurk i tynde skiver.

Bland hvidvinseddike, sukker og salt i en lille skål.

Vend agurk i skålen, og stil til side.

Hæld væde fra inden servering.

Forbered grøntsager
3

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.

Skær roden af salat, og hak blade groft.

Hak dild fint.

Steg laks
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt og citronpeber.

Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten. 

Lav salat
5

Bland syltet agurk, olivenolie, avocado og salat i en stor skål lige inden servering.

Vend crème fraiche, salt og dild i gryden med perlecouscous.

Server
6

Anret salat og perlecouscous i dybe tallerkener.

Top med laks.