Forkæl aftensbordet med vores Nordiskinspirerede citronpeberlaks. Denne afbalancerede ret leger med skandinaviske smage som dild, syltet agurk og syrlig crème fraiche, som giver et friskt og smagfuldt pift, der løfter laksefilet og perlecouscous til nye højder.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Laksefilet
(Indeholder: Fisk)
170 g
Perlecouscous
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sennep, Soja, Æg, Lupin)
1 stk
Dild
75 ml
Crème fraiche
(Indeholder: Mælk)
2 g
Citronpeber
1 stk
Agurk
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder: Sulfitter)
1 stk
Salat
1 stk
Avocado
4 dl
Vand til perlecouscous
½ tsk
Salt til perlecouscous
½ tsk
Sukker til syltning
¼ tsk
Salt til syltning
¼ tsk
Salt til fisk
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til dressing
Bring vand og salt i kog i en gryde.
Tilsæt perlecouscous, og kog under låg på middellav varme i 12-15 min, eller indtil bløde.
Hæld overskydende vand fra.
Imens, skær agurk i tynde skiver.
Bland hvidvinseddike, sukker og salt i en lille skål.
Vend agurk i skålen, og stil til side.
Hæld væde fra inden servering.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.
Skær roden af salat, og hak blade groft.
Hak dild fint.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt og citronpeber.
Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Bland syltet agurk, olivenolie, avocado og salat i en stor skål lige inden servering.
Vend crème fraiche, salt og dild i gryden med perlecouscous.
Anret salat og perlecouscous i dybe tallerkener.
Top med laks.