topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kyllingelår

Kyllingelår

med japansk agurkesalat & ingefærstegte grøntsager

Her byder vi på en vidunderlig opskrift, der smager lige så godt, uanset om du vælger at bruge grillen eller ovnen. Vi starter med kyllingelår, der får et spændende twist af den gode asiatiske woksauce. Vi har erstattet hvidløgsbrød med cremet hvidløgsris, som klarer sig selv på komfuret, du skal bare bringe det i kog! Så har du tid til at lave den skønne, japanske agurkesalat og til at stege grøntsager med ingefær. Et rigtigt festmåltid, perfekt til en lun sommeraften!

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Soja
Gluten
Hvede
Sesam
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

660 g

Kyllingelår

1 stk

Pak choi

40 g

Asiatisk dressing

(Indeholder Soja, Gluten, Hvede, Sesam)

1 stk

Agurk

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

150 g

Jasminris

2 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Ingefær

37.5 g

Asiatisk woksauce

(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)

1 stk

Gulerod

10 g

Sesamfrø

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

½ tsk

Sukker (trin 4)

3 dl

Vand (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)479 kcal
Energi (kJ)2006 kJ
Fedt13.54 g
Mættet fedt4.9 g
Kulhydrat78.8 g
Sukker15.7 g
Protein9.9 g
Salt4 g

Fremgangsmåde

Grill kylling
1

Tænd ovnen på 220°/200°C varmluft. Opvarm en pande på middelhøj varme, og steg kylling i 1-2 min på hver side. Krydr med salt* og peber*, og tag panden af varmen. Tilsæt woksauce [1/2 pakke, 2P], og vend sammen. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 25-30 min. GRILL: Grill kylling på direkte varme i 25-30 min (vend hvert 5. min). Flyt til indirekte varme, pensl med woksauce, og grill i yderligere 5-10 min. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Kog hvidløgsris
2

Pres eller hak hvidløg fint. Smelt smør* [1 spsk | 2 spsk] med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og bring i kog. Sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Rist sesamfrø
3

Skær agurk i 1 cm tern. Kom agurk i en skål, og tilsæt salt* [1/2 tsk | 1 tsk]. Klem let med hænderne, og lad stå i 5 min. Opvarm en stegepande på middelhøj varme. Rist sesamfrø i 2-3 min. 

Lav agurkesalat
4

Hæld overskydende væske fra agurk. Tilsæt sesamfrø, asiatisk dressing og sukker* [1/2 tsk | 1 tsk], og rør godt rundt.

Steg grøntsager
5

Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint. Riv gulerod (uskrællet) groft. Hak pak choi groft. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Tilsæt gulerod, ingefær og sojasauce [1/2 pakke, 2P], og steg i 2-3 min. Tilsæt pak choi, og steg videre i 1 min, eller indtil mør. 

Server
6

Anret hvidløgsris, agurkesalat og grøntsager i dybe tallerkener. Top med kylling.