
Kyllingelår
med japansk agurkesalat & ingefærstegte grøntsager
Her byder vi på en vidunderlig opskrift, der smager lige så godt, uanset om du vælger at bruge grillen eller ovnen. Vi starter med kyllingelår, der får et spændende twist af den gode asiatiske woksauce. Vi har erstattet hvidløgsbrød med cremet hvidløgsris, som klarer sig selv på komfuret, du skal bare bringe det i kog! Så har du tid til at lave den skønne, japanske agurkesalat og til at stege grøntsager med ingefær. Et rigtigt festmåltid, perfekt til en lun sommeraften!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
660 g
Kyllingelår
1 stk
Pak choi
40 g
Asiatisk dressing
(Indeholder Soja, Gluten, Hvede, Sesam)
1 stk
Agurk
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
150 g
Jasminris
2 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Ingefær
37.5 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)
1 stk
Gulerod
10 g
Sesamfrø
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1 spsk
Smør (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
½ tsk
Sukker (trin 4)
3 dl
Vand (trin 2)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 220°/200°C varmluft. Opvarm en pande på middelhøj varme, og steg kylling i 1-2 min på hver side. Krydr med salt* og peber*, og tag panden af varmen. Tilsæt woksauce [1/2 pakke, 2P], og vend sammen. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 25-30 min. GRILL: Grill kylling på direkte varme i 25-30 min (vend hvert 5. min). Flyt til indirekte varme, pensl med woksauce, og grill i yderligere 5-10 min. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Pres eller hak hvidløg fint. Smelt smør* [1 spsk | 2 spsk] med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og bring i kog. Sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Skær agurk i 1 cm tern. Kom agurk i en skål, og tilsæt salt* [1/2 tsk | 1 tsk]. Klem let med hænderne, og lad stå i 5 min. Opvarm en stegepande på middelhøj varme. Rist sesamfrø i 2-3 min.
Hæld overskydende væske fra agurk. Tilsæt sesamfrø, asiatisk dressing og sukker* [1/2 tsk | 1 tsk], og rør godt rundt.
Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint. Riv gulerod (uskrællet) groft. Hak pak choi groft. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Tilsæt gulerod, ingefær og sojasauce [1/2 pakke, 2P], og steg i 2-3 min. Tilsæt pak choi, og steg videre i 1 min, eller indtil mør.
Anret hvidløgsris, agurkesalat og grøntsager i dybe tallerkener. Top med kylling.