topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk bowl

Japansk bowl

med jasminris, oksekød & syltede rødløg

Den anden uge af de Olympiske Lege fejrer vi med en fantastisk japansk bowl med asiatisk smag. Vi starter med at lave lækker jasminris, som får et asiatisk præg ved at blive kogt sammen med stegt ingefær. Mens risen simrer, steger vi hakket oksekød, gulerod og pak choi, som vi blander med asiatisk woksauce. Vi topper vores lækre bowl med syltet rødløg, agurk, ristede sesamfrø og asiatisk mayo!

Tags:
Hurtig
Børnevenlig
Allergener:
Æg
Sennep
Soja
Gluten
Hvede
Sesam
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Ingefær

150 g

Jasminris

½ stk

Rødløg

25 ml

Hvidvinseddike

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Gulerod

1 stk

Pak choi

1 stk

Agurk

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

20 g

Asiatisk dressing

(Indeholder Soja, Gluten, Hvede, Sesam)

10 g

Sesamfrø

250 g

Hakket oksekød

75 g

Asiatisk woksauce

(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 1)

efter behov

Smør (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

efter behov

Sukker* (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)798 kcal
Energi (kJ)3339 kJ
Fedt35.48 g
Mættet fedt7.2 g
Kulhydrat85.09 g
Sukker19.3 g
Protein35.13 g
Salt5.6 g

Fremgangsmåde

Kog ingefærsris
1

Riv ingefær fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde på middel varme. Svits halvdelen af ingefær i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og bring i kog. Kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. 

Sylt rødløg
2

Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver. Kom rødløg, hvidvinseddike og et nip sukker* og salt* i en lille skål. Tilsæt nok vand*, så løgene er dækket, og rør godt rundt. Stil til side.

Forbered råvarer
3

Pres eller hak hvidløg fint. Riv gulerod (uskrællet) groft. Skær pak choi i 1 cm skiver. Skær agurk i tynde, halve skiver. Bland mayonnaise og asiatisk dressing i en lille skål, og stil til side.

Rist sesamfrø
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Rist sesamfrø i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en tallerken.

Steg oksekød
5

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Svits hvidløg og resterende ingefær i 1 min. Tilsæt hakket oksekød, og steg i 3-4 min, eller indtil brunet. Krydr med et nip salt* og peber*. Tilsæt gulerod og pak choi, og steg i 2 min. Tilsæt asiatisk woksauce og et skvæt vand*, og vend det hele sammen. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Server
6

Hæld væde fra rødløg. Anret ingefærsris i dybe tallerkener. Top med oksekød, rødløg og agurk. Drys med sesamfrø. Dryp med asiatisk mayonnaise.