Skip to main content
Nordisk østershatte-stroganoff
Nordisk østershatte-stroganoff

Nordisk østershatte-stroganoff

med varm jordskokmos og frisk persille

Her byder vi på en stroganoff med strimlede østershatte i stedet for oksekød. Hemmeligheden bag saucen er vores lækre krydderiblanding, som vi kalder Mamas Favorit. Vi steger østerhatte, tomat og løg med crème fraiche, og resultatet er en cremet gryderet som hele familien vil elske. Fantastisk tilbehør er varm jordskokmos og frisk persille.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Mælk
Æg
Soja
Gluten
Byg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bagekartoffel

1 stk

Hvidløgsfed

100 g

Jordskok

2 stk

Tomat

1 stk

Løg

200 g

Østershatte

½ dåse

Tomatpuré

½ pakke

Crème fraiche

(Indeholder: Mælk)

4 g

Grøntsagsbouillon

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder: Æg)

1 stk

Worcestershiresauce

(Indeholder: Soja, Gluten, Byg, Sennep)

1 pose

Kruspersille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Mælk (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

1 dl

Vand (trin 4)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)513 kcal
Energi (kJ)2147 kJ
Fedt21.5 g
Mættet fedt8.9 g
Kulhydrat64.9 g
Sukker13.8 g
Kostfibre9.6 g
Protein14.7 g
Salt2.3 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav jordskokmos
1

Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Skræl kartoffel og jordskok, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg. Kog hvidløg, jordskok og kartoffel i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk* [2 spsk | 4 spsk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og eventuelt en klat smør*. Mos med en kartoffelmoser eller en gaffel, og stil til side med låg på for at holde på varmen.

Forbered grøntsager
2

Hak løg fint. Hak tomat og svampe groft.

Steg løg og svampe
3

Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg løg og svampe i 5-6 min, eller indtil gyldne. Tilsæt tomatpuré [½ dåse, 2P] og et nip salt* og peber*, og steg videre i 1-2 min.

Lav stroganoff
4

Sænk til middel varme. Tilsæt tomat, worcestershire sauce, crème fraiche [½ pakke, 2P], Mamas Favorit, grøntsagsbouillon og vand* [1 dl | 2 dl], og lad simre i 3-4 min. Smag til med salt* og peber*.

Hak persille
5

Hak persille groft.

Server
6

Anret jordskokmos på tallerkener. Top med østershatte-stroganoff. Drys med persille.