Her byder vi på en stroganoff med strimlede østershatte i stedet for oksekød. Hemmeligheden bag saucen er vores lækre krydderiblanding, som vi kalder Mamas Favorit. Vi steger østerhatte, tomat og løg med crème fraiche, og resultatet er en cremet gryderet som hele familien vil elske. Fantastisk tilbehør er varm jordskokmos og frisk persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Bagekartoffel
1 stk
Hvidløgsfed
100 g
Jordskok
2 stk
Tomat
1 stk
Løg
200 g
Østershatte
½ dåse
Tomatpuré
½ pakke
Crème fraiche
(Indeholder: Mælk)
4 g
Grøntsagsbouillon
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder: Æg)
1 stk
Worcestershiresauce
(Indeholder: Soja, Gluten, Byg, Sennep)
1 pose
Kruspersille
2 spsk
Mælk (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
1 dl
Vand (trin 4)
Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Skræl kartoffel og jordskok, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg. Kog hvidløg, jordskok og kartoffel i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk* [2 spsk | 4 spsk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og eventuelt en klat smør*. Mos med en kartoffelmoser eller en gaffel, og stil til side med låg på for at holde på varmen.
Hak løg fint. Hak tomat og svampe groft.
Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg løg og svampe i 5-6 min, eller indtil gyldne. Tilsæt tomatpuré [½ dåse, 2P] og et nip salt* og peber*, og steg videre i 1-2 min.
Sænk til middel varme. Tilsæt tomat, worcestershire sauce, crème fraiche [½ pakke, 2P], Mamas Favorit, grøntsagsbouillon og vand* [1 dl | 2 dl], og lad simre i 3-4 min. Smag til med salt* og peber*.
Hak persille groft.
Anret jordskokmos på tallerkener. Top med østershatte-stroganoff. Drys med persille.