Skip to main content
Middelhavsinspireret svinekød i citrussauce
Middelhavsinspireret svinekød i citrussauce

Middelhavsinspireret svinekød i citrussauce

med pisket ricotta og bagt tomat

I aften drømmer vi os væk til Middelhavet og laver aftensmad med råvarer og smage typiske for området. Vi steger urtemarineret svinekød i en skøn citrusfrugtsauce med basilikum, hvidløg og smør. Vi serverer vores kød med sprøde kartoffel- og rødbedefritter med citrusfrugtpeber og revet ost, pisket ricotta og ovnbagt tomat med balsamico.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Sulfitter
Mælk
Æg
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citrusfrugt

250 g

Cherrytomater

500 g

Kartofler

½ stk

Hvidløgsfed

12 ml

Balsamico

(Indeholder: Sulfitter)

1 stk

Basilikum

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

100 g

Ricotta

(Indeholder: Mælk)

2 g

Citronpeber

250 g

Svinekotelet, urtemarineret

2 stk

Rødbede

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

½ dl

Vand til sauce

½ spsk

Olie til ricotta

1 spsk

Mælk til ricotta

¼ tsk

Salt til ricotta

1 tsk

Sukker til tomat

¼ tsk

Salt til kød

½ spsk

Olie til stegning

1 spsk

Smør til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)3055 kJ
Kalorier (kcal)730 kcal
Fedt32 g
Mættet fedt13.8 g
Kulhydrat72.1 g
Sukker24.7 g
Protein38.9 g
Salt6.5 g

Fremgangsmåde

Lav fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler og rødbede (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og citronpeber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Forbered grøntsager
2

Imens, halver cherrytomater.

Halver citrusfrugt.

Hak basilikum groft.

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland citrusfrugtsaft, vand, bouillon, basilikum og hvidløg i en lille skål.

Bag tomat
3

Pisk ricotta, olivenolie, mælk, salt og et nip peber sammen i en mellemstor skål.

Fordel cherrytomater på en anden bageplade med bagepapir, når kartoflerne har 20 min tilbage. Dryp med balsamico, drys med sukker, og vend sammen.

Bag i 15-20 min, eller indtil bløde.

Steg kød
4

Krydr svinekød med salt, når kartoflerne har 10 min tilbage.

Opvarm olivenolie i en stegepande på høj varme.

Steg i 3-4 min på en side, eller indtil gylden.

Vend svinekød, tilsæt citrusfrugtsauce og smør, og steg videre i 3-4 min, eller indtil gennemstegt.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Tilsæt ost
5

Vend fritter med finrevet ost på bagepladen lige inden servering.

Server
6

Anret fritter og svinekød på tallerkener.

Top med ricotta og cherrytomater.

Server med citrusfrugtsauce.