Skip to main content
Middelhavsinspireret ovnbagt torsk
Middelhavsinspireret ovnbagt torsk

Middelhavsinspireret ovnbagt torsk

med ovnbagte grøntsager og dilddressing

Middelhavsområdet kan noget med frisk fisk og enkle, smagfulde ingredienser. Og vi gør kunsten efter i denne opskrift, hvor vi ovnbager torsk toppet med tynde skiver citrusfrugt, og udnytter ovnen til også at bage kartofler og grøntsager, som vi til sidst vender med rucola. Hertil en skøn dilddressing med middelhavssmage fra yoghurt, mayonnaise og hvidløg.

Tags:
Kort forberedelse
Hvedefri
Spis mig først
Proteinrig
Under 650 kcal
Allergener:
Fisk
Mælk
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Torsk

(Indeholder: Fisk)

500 g

Kartofler

1 stk

Citrusfrugt

1 stk

Løg

40 g

Rucola

1 stk

Zucchini

½ stk

Hvidløgsfed

1 stk

Dild

4 g

Souvlaki-krydderi

(Kan indeholde spor af: Æg, Fisk, Sennep, Sesam, Soja, Selleri, Krebsdyr, Mælk)

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

25 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til fisk

¼ tsk

Salt til grøntsager

Næringsindhold

Energi (kJ)2176 kJ
Kalorier (kcal)520 kcal
Fedt15.9 g
Mættet fedt3.9 g
Kulhydrat58 g
Sukker9.3 g
Protein32.9 g
Salt3.6 g

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt, souvlaki-krydderi og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Forbered råvarer
2

Imens, skær rødløg i 2 cm både.

Skær zucchini i 1 cm halve skiver.

Skær citrusfrugt i tynde skiver.

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt. 

Overfør til et ildfast fad med bagepapir, og top med citrusfrugtskiver.

Overfør grøntsager til den anden side af bagepladen. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt og et nip peber.

Bag fisk
3

Bag fisk og grøntsager i ovnen i 12-15 min, eller indtil fisken er gylden og gennemtilberedt. 

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Lav dilddressing
4

Imens, hak dild og hvidløg fint.

Bland yoghurt, hvidløg, mayonnaise, dild og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

Tilsæt rucola
5

Imens, skyl rucola.

Vend rucola og grøntsager med kartofler lige inden servering.

Server
6

Anret grøntsager og fisk på tallerkener.

Server med dilddressing.