Skip to main content
Krydrede hakkebøffer

Krydrede hakkebøffer

med cajunris og frisk limedressing

I aften er vi inspireret af mexicansk madlavning. Vidunderlige hakkebøffer med dejlige tex-mex krydderier steges til perfektion. Samtidig koger vi krydret cajunris, og laver en skøn salat med agurk, tomat og chili. En frisk limedressing med syltet rødløg topper herlighederne.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Æg
Sennep
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Langkornede hvide ris

25 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

1 stk

Lime

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

2 stk

Tomat

50 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

1 stk

Agurk

225 g

Hakket oksekød

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder: Sulfitter)

5 g

Tex-Mex

½ g

Chiliflager

½ stk

Rødløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

¼ tsk

Salt til syltning

¼ tsk

Sukker til syltning

1 stk

Æg til bøffer

½ tsk

Salt til bøffer

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)3776 kJ
Kalorier (kcal)903 kcal
Fedt43.9 g
Mættet fedt12.9 g
Kulhydrat90.4 g
Sukker7.9 g
Kostfibre5.6 g
Protein35.9 g
Kolesterol0.1 mg
Salt7.2 g
Trans Fat0.2 g
Potassium614.6 mg
Calcium35.9 mg
Iron3.1 mg

Fremgangsmåde

Lav cajunris
1

Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits Ay Cajun-ba i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Sylt løg
2

Imens, hak rødløg fint.

Skær lime i både.

Bland rødløg, et stort skvæt limesaft, salt og sukker i en lille skål, og stil til side.

Bland fars
3

Bland hakket oksekød, rasp, Tex-Mex, æg, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Steg hakkebøffer
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Form fars til hakkebøffer (3 pr. person) direkte i panden med en ske, og steg i 5-6 min, eller indtil brunet og gennemstegte.

TIP: Farsen er blød, så vent med at vende indtil der er dannet stegeskorpe. - Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav limedressing
5

Imens, hak tomat og agurk fint.

Bland agurk, tomat, olivenolie, salt og chiliflager i en skål.

Vend mayonnaise og fraiche i skålen med rødløg lige inden servering.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
6

Anret cajunris, hakkebøffer og tomatsalat på tallerkener.

Server med limedressing.