I aften går den kulinariske rejse til Indien, og vi frister med den velkendte ret butter chicken. Vi marinerer kylling i ingefærpasta, spidskommen, yoghurt og indiske krydderier, og lader den derefter simre i en skøn sauce med smør, løg, tomatpuré og fløde. Perfekte tilbehør er luftige basmatiris og en frisk agurk- gulerodssalat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
10 g
Ingefærpasta
½ stk
Løg
4 g
Bouillon
1 stk
Agurk
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
2 g
Spidskommen, stødt
150 g
Basmatiris
300 g
Kyllingebryststrimler
35 g
Tomatpuré
1 stk
Gulerod
4 g
Mild Mahal
1 stk
Salat
1 spsk
Olie til marinade
¼ tsk
Salt til marinade
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Smør til stegning
3 spsk
Vand til sauce
½ tsk
Salt til sauce
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Bland kylling, Mild Mahal, ingefærpasta, spidskommen, olivenolie, salt og halvdelen af yoghurt i en stor skål.
Bring vand i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak løg fint.
Smelt smør i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg 2-3 min, eller indtil bløde.
Tilsæt tomatpuré, og steg videre i 30 sek.
Tilsæt kylling og marinade, og steg under omrøring i 2-3 min.
Tilsæt madlavningsfløde, vand og kyllingebouillon.
Sænk til middellav, og lad simre i 3 min.
Krydr med salt og et stort nip peber.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, skræl gulerod og agurk til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Skær roden af salat, og skil bladene ad. Hak groft.
Bland grøntsager, olivenolie og salt i en mellemstor skål.
Anret ris, butter chicken og salat i dybe tallerkener.
Dryp med resterende yoghurt.
Krydr med et nip peber.