Stil sulten med disse vidunderlige rejekager. Rejekagerne har fået fantastisk smag af at farsen indeholder en masse skønne ingredienser - skalotteløg, citron, persille og hvidløg. Vi serverer vores gyldenstegte rejekager med ovnbagte kartofler, pastinak og rødbede, og så topper vi med en fantastisk dildcreme og ekstra citron til at presse over!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
300 g
Rodfrugtsmix
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Rødløg
1 stk
Citron
1 pose
Bredbladet persille
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr)
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 pose
Dild
½ pakke
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 stk
Æg (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet), pastinak (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 1 cm fritter, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag øverst i ovnen i 25-30 min, eller indtil bløde. TIP: Brug to bageplader ved behov.
Riv citronskal [1/2 stk, 2P], og skær citron i både. Pres eller hak hvidløg fint. Hak persille og skalotteløg fint. Riv gulerod (uskrællet). Hak rejer fint. TIP: Jo finere, jo bedre - dette vil binde kødet bedre sammen med øvrige ingredienser.
Bland rejer, gulerod, panko, persille, citronskal, et skvæt citronsaft, æg* [1 stk | 2 stk], skalotteløg, hvidløg, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber* i en stor skål. Form fars til rejekager (2 pr. person). TIP: Lav dem ikke så tynde, at farsen ikke holdes sammen.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middel varme, når grøntsagerne har 10 min tilbage. Steg rejekager i 2-3 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegt. TIP: Vend forsigtigt, så de ikke går i stykker.
Hak dild fint. Bland crème fraiche [½ pakke, 2P], et skvæt citronsaft, dild og et nip salt*og peber* i en lille skål.
Anret rodfrugter og rejekager på tallerkener. Server med dildcreme og resterende citronbåde.