Skip to main content
Chicken bowl

Chicken bowl

with rice and Asian slaw

I aften frister vi med Banh mi-inspireret svinekødsbowl med sojasauce, sød chilisauce og vores egen krydderiblanding med ingefær, som vi kalder Ginger Ninja. Vi bygger vores bowl med svinekød, luftige ris, syltet agurk og gulerod, og så topper vi den med srirachamayo, koriander, mynte og sesamfrø!

Tags:
Hurtig
Mælkefri
Allergener:
Æg
Sennep
Hvede
Soja
Gluten
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid10 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Langkornede hvide ris

300 g

Kyllingebryststrimler

1 stk

Agurk

5 g

Ginger Ninja

(Indeholder: Æg, Sennep)

40 g

Sød chilisauce

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

150 g

Snittet kålsalat

50 g

Asiatisk mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep, Hvede, Soja, Gluten, Sesam)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

2 spsk

Vand (trin 5)

Næringsindhold

Energi (kJ)3086 kJ
Kalorier (kcal)738 kcal
Fedt24.8 g
Mættet fedt2.9 g
Kulhydrat83 g
Sukker16.3 g
Kostfibre3.4 g
Protein43.7 g
Salt4 g
Calcium12.8 mg
Iron0.2 mg

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering. TIP: Fjern ikke låget!

2

Skær gulerod (uskrællet) og agurk [1/2 stk. 2P] i 1 cm tern.

 

3

Bland hvidvinseddike, vand [2 spsk | 4 spsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt i en mellemstor skål. Rør i agurk og gulerod, og stil til side. Hæld lage fra lige inden servering.

 

4

Skær kød i skiver ( 3 pr. person). Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Tilsæt kød og krydr med Ginger Ninja og et nip salt og peber. Steg i 2-3 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. Sænk til middel varme og rør i sojasauce [1/2 pakke, 2P], sweet chili sauce og vand [2 spsk | 4 spsk]. Lad simre videre i 1 min, og tag derefter stegepanden af komfuret. TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

5

Pluk mynteblade og korianderblade (riv store blade i mindre stykker).

 

6

Rør rundt i ris med en gaffel og anret det i dybe tallerkener. Anret kød ved siden af ris, og top med resterende sauce fra stegepanden. Placer syltede grøntsager i midten, og dryp med srirachamayo. Pynt med koriander og mynte og drys med sesamfrø [1/2 pakke, 2P].

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image