Er I en familie, som elsker pasta? Så har I sikkert lavet pasta bolognese mange gange. I aften eksperimenterer vi med den populære ret og tilbereder den i ovnen, selvfølgelig med masser af ost. Dejligt tilbehør er en sprød gulerodssalat med persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Hvide Løjer & Urter
4 g
Oksebouillon
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 pakke
Hakkede tomater
225 g
Hakket oksekød
1 pakke
Pasta
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Soja, Sennep)
25 g
Revet gouda
(Indeholder Mælk)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
1 dåse
Tomatpuré
½ stk
Løg
1 stk
Gulerod
1 pose
Bredbladet persille
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Smør til stegning
1 spsk
Mel til sauce
2 dl
Mælk til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
½ spsk
Olie til salat
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Hak løg fint.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg og hakket oksekød med et nip salt i 4-5 min, eller indtil brunet.
Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, oksebouillon, sojasauce, Hvide Løjer & Urter, salt og et nip peber, og lad simre på middellav varme indtil bechamelsaucen er færdig i trin 4.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, tilsæt pasta til gryden med kogende vand, og kog 5-7 min.
Hæld vand fra, og overfør pasta til et ildfast fad.
OBS: Pastaen tilberedes færdig i ovnen.
Smelt smør i samme gryde på middel varme.
Tilsæt hvedemel, og pisk sammen.
Tilsæt mælk lidt ad gangen under omrøring i 3-4 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt finrevet ost, salt og peber, og rør rundt indtil osten er smeltet.
Vend bolognesesauce med pasta i det ildfaste fad.
Top med bechamelsauce og revet ost, og bag i ovnen i 15 min, eller indtil pastaen er færdig.
Imens, skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Hak persille fint.
Vend gulerod, persille, olivenolie og et nip salt i en mellemstor skål.
Tag pasta bolognese ud af ovnen, og lad hvile i 5 min inden servering.
Anret pasta bolognese på tallerkener.
Server med gulerodssalat.