topBanner
Æbleburger

Æbleburger

med fritter & karamelliseret løg

Træt af burgere, der altid smager af det samme? Prøv vores syrlige æbleburger og lad den kildrende sødme af den karamelliserede løg bane vejen for de robuste, saltede kartoffelfritter. Indkapsl smagene i varme briocheboller, og top med frisk rucola.

Allergener:mælkglutenægsennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid35 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Kartofler

1 stk

Løg

2 stalk

Timian

1 stk

Æble

250 g

Hakket oksekød

15 g

Panko

(Indeholdergluten)

50 g

Revet mozzarella

(Indeholdermælk)

2 stk

Briocheboller

(Indeholdermælk, gluten, ægKan indeholdeKan indeholde spor af sesam, Kan indeholde spor af soja, Kan indeholde spor af nødder)

50 g

Mayonnaise

(Indeholderæg, sennep)

½ pose

Rucola

Ikke inkluderet i din måltidskasse

10 g

Smør*

(Indeholdermælk)
Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)4508 kJ
Kalorier (kcal)1078 kcal
Fedt58 g
Mættet fedt18 g
Kulhydrat96 g
Sukker16 g
Protein49 g
Salt3 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft.

Skær kartofler (uskrællet) til fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen.

Bag i ovnen i 30-35 min.

2

Skær løg i tynde, halve skiver.

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme.

Tilsæt løg og timian (med stilk). Lad simre i 10-15 min, eller indtil bløde og karamelliseret.

Tilsæt en klat smør*, når der er 5 min tilbage.

Fjern timian fra panden.

3

Skræl æble. Riv groft.

Bland æble, hakket oksekød og panko [½ pose, 2 pers.] med et nip salt* og peber* i en skål.

Form fars til bøffer (1 pr. person).

TIP: Lav bøfferne en smule større i diameter end burgerbollerne (de trækker sig sammen ved stegning).

4

Opvarm en smule olivenolie* i en anden stegepande ved middelhøj varme.

Steg bøffer i 5-6 min på hver side. Tag panden af varmen, når bøfferne er færdigstegte.

Fordel revet ost på bøfferne. Dæk til med låg. Stil til side i 4 min, eller indtil osten er smeltet.

5

Skær boller over. Læg på en bageplade. Varm i ovnen i 2-3 min.

Vend rucola [½ pose, 2 pers.] i en skål med en smule olivenolie*, salt* og peber*.

6

Smør boller med mayonnaise.

Fyld med rucola, bøf og karamelliserede løg.

Server med fritter og resterende rucola.