I aften laver vi en fantastisk bolognese som er alt andet end klassisk. Vores variant indeholder plantefars, spaghetti, middelhavskrydderier, hvidløg, balsamico, mornaysauce og tomatpuré. Spændende tilbehør er italiensk salsa cruda med cherrytomater, løg og basilikum.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
100 g
Mornaysauce
(Indeholder: Mælk)
½ stk
Rødløg
4 g
Hvide Løjer & Urter
125 g
Cherrytomater
4 g
Middelhavsdrøm
390 g
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
180 g
Plantefars
(Indeholder: Gluten, Byg, Soja)
12 ml
Balsamico
(Indeholder: Sulfitter)
180 g
Spaghetti
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)
1 stk
Basilikum
20 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder: Selleri)
35 g
Tomatpuré
1 dl
Gemt pastavand
1 tsk
Sukker til sauce
½ tsk
Salt til sauce
½ spsk
Olie til salsa
¼ tsk
Salt til salsa
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg plantefars i 2-3 min.
Tilsæt Middelhavsdrøm, Hvide Løjer & Urter, grøntsagsbouillon, balsamico og tomatpuré, og steg videre i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt hakkede tomater, sukker, salt og pastavand, sænk til middel varme, og lad simre i 3-4 min.
Tilsæt mornaysauce, og lad simre i 1-2 min på lav varme.
Imens, hak rødløg fint.
Halver cherrytomater.
Hak basilikum fint.
Bland cherrytomater, rødløg, basilikum, olivenolie, salt og peber i en mellemstor skål.
Vend færdig pasta i saucen.
Anret bolognese i dybe tallerkener.
Drys med finrevet ost.
Top med salsa cruda.