Skip to main content
Vegetarisk bolognese

Vegetarisk bolognese

med finrevet ost og italiensk 'salsa cruda'

I aften laver vi en fantastisk bolognese som er alt andet end klassisk. Vores variant indeholder plantefars, spaghetti, middelhavskrydderier, hvidløg, balsamico, mornaysauce og tomatpuré. Spændende tilbehør er italiensk salsa cruda med cherrytomater, løg og basilikum.

Tags:
Vegetarisk
Hurtig
Sund
Proteinrig
Allergener:
Mælk
Gluten
Byg
Soja
Sulfitter
Hvede
Æg
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Mornaysauce

(Indeholder: Mælk)

½ stk

Rødløg

4 g

Hvide Løjer & Urter

125 g

Cherrytomater

4 g

Middelhavsdrøm

390 g

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

180 g

Plantefars

(Indeholder: Gluten, Byg, Soja)

12 ml

Balsamico

(Indeholder: Sulfitter)

180 g

Spaghetti

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)

1 stk

Basilikum

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder: Selleri)

35 g

Tomatpuré

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 dl

Gemt pastavand

1 tsk

Sukker til sauce

½ tsk

Salt til sauce

½ spsk

Olie til salsa

¼ tsk

Salt til salsa

Næringsindhold

Energi (kJ)3058 kJ
Kalorier (kcal)731 kcal
Fedt19.7 g
Mættet fedt6.6 g
Kulhydrat95.1 g
Sukker22.4 g
Kostfibre14.4 g
Protein37.6 g
Salt6.9 g
Potassium28.8 mg
Calcium4.9 mg
Iron0.1 mg

Fremgangsmåde

Kog pasta
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.

Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Steg plantefars
2

Imens, opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg plantefars i 2-3 min.

Krydr plantefars
3

Tilsæt Middelhavsdrøm, Hvide Løjer & Urter, grøntsagsbouillon, balsamico og tomatpuré, og steg videre i 1-2 min, eller indtil velduftende.

Lav sauce
4

Tilsæt hakkede tomater, sukker, salt og pastavand, sænk til middel varme, og lad simre i 3-4 min.

Tilsæt mornaysauce, og lad simre i 1-2 min på lav varme.

Lav salsa cruda
5

Imens, hak rødløg fint.

Halver cherrytomater.

Hak basilikum fint.

Bland cherrytomater, rødløg, basilikum, olivenolie, salt og peber i en mellemstor skål.

Vend færdig pasta i saucen.

Server
6

Anret bolognese i dybe tallerkener.

Drys med finrevet ost.

Top med salsa cruda.