I dag skal vi smage på Japan med vores katsu-bowl med veganske nuggets. Der er skøn mad for hele familien, når vi samler vores bowl med ingefærris, sprøde nuggets, limesyltet agurk og sesambroccoli. Til voksne og modige børn serverer vi en aromatisk karrysauce i ægte japansk stil, og ellers kan nuggets'ne dyppes i vores cremede mayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
200 g
Veganske Nuggets
(Indeholder: Havre, Hvede, Byg, Gluten)
150 g
Jasminris
1 stk
Agurk
4 g
Curry-On
90 ml
Kokosmælk
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Lime
250 g
Broccoli
5 g
Ingefærpasta
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nødder, Jordnødder)
25 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
10 ml
Sesamolie
(Indeholder: Sesam)
40 g
Sød chilisauce
½ spsk
Olie til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
½ tsk
Sukker til syltning
¼ tsk
Salt til syltning
¼ tsk
Salt til grøntsager
1 spsk
Smør til sauce
½ spsk
Mel til sauce
1 dl
Vand til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Opvarm olivenolie i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits ingefærpasta i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær agurk i tynde skiver.
Halver lime.
Bland limesaft, sukker og salt i en lille skål.
Vend agurk i skålen, og stil til side.
Skær broccoli i buketter og stokken i 2 cm tern.
Fordel broccoli på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Fordel nuggets på en anden bageplade med bagepapir.
Bag broccoli og nuggets i ovnen i 12 min, eller indtil sprøde og gyldne.
Imens, smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits Curry-On i 30 sek, indtil velduftende.
Tilsæt sojasauce, sød chilisauce og mel, og pisk sammen.
Tilsæt vand og kokosmælk, og kog i 2-3 min, indtil let tyknet.
Vend færdigbagt broccoli med sesamolie og sesamfrø lige inden servering.
Anret ris, nuggets, broccoli og agurk i dybe tallerkener.
Top nuggets med karrysauce på voksentallerkenerne.
Server med mayonnaise til børnetallerkenerne.