Tag dine smagsløg med på en autentisk tur til Japan med vores 'Izakaya'-bao boller med teriyakikylling. Dette festmåltid indfanger essensen af det japanske 'izakaya'-køkken, og kombinerer mange små retter med dristige smage og sprøde konsistenser.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
6 stk
Bao-boller
(Indeholder: Hvede, Gluten, Soja)
280 g
Kyllingebryst
8 g
Kyllingebouillon
50 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
75 g
Teriyakisauce
(Indeholder: Gluten, Hvede, Soja)
250 g
Bagekartoffel
25 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
1 stk
Forårsløg
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nødder, Jordnødder)
20 ml
Sesamolie
(Indeholder: Sesam)
75 g
Radiser
1 stk
Agurk
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder: Sulfitter)
20 g
Asiatisk dressing
100 g
Østershatte
½ tsk
Salt til kartofler
½ tsk
Sukker til syltning
1 spsk
Vand til syltning
¼ tsk
Salt til syltning
1 spsk
Olie til stegning
2 stk
Æg til panering
2 spsk
Mælk til panering
4 spsk
Mel til panering
¼ tsk
Salt til panering
¼ tsk
Salt til kød
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft), hvis du ikke har en mikrobølgeovn.
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Lad køle af.
Snit forårsløg fint.
Vend afkølede kartofler med mayonnaise, forårsløg, sesamolie, salt og et nip peber.
Imens, skær radiser i kvarte.
Skær agurk i 1/2 cm tynde skiver.
Bland hvidvinseddike, sukker, vand og salt i en lille skål.
Vend agurk, radiser og halvdelen af sesamfrø i skålen, og stil til side.
Hæld væde fra inden servering.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Halver større svampe.
Pisk æg og mælk i en dyb tallerken.
Bland halvdelen af kyllingebouillon, resterende sesamfrø, hvedemel, salt og et nip peber i en anden dyb tallerken.
Vend svampe i æg, derefter i mel, og kom svampe direkte på stegepanden.
Steg i 3-4 min, eller indtil gyldne. Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.
TIP: Gem tallerkener med resterende æg og mel til trin 4.
Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt.
Krydr med salt.
Kom panko og resterende kyllingebouillon i en tredje dyb tallerken.
Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. Overfør til en tallerken.
TIP: Tilføj mere mel og æg, hvis der er brug for det.
Hæld olivenolie i samme stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt. Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.
Imens, klip et hul i hver side af pakken med bao-boller, og varm i 70 sek i mikrobølgeovnen, eller pak ind i sølvpapir, og varm i ovnen i 4-5 min.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Anret kartoffelsalat og syltede grøntsager i skåle.
Anret svampe på en tallerken, og server med asiatisk dressing i en lille skål.
Åben bao-boller forsigtigt, og fyld med kylling. Top med teriyakisauce, og anret på en tallerken.