
Stegt rodfrugtsrösti og røget laks
med syltet agurk og frisk dild
Rösti er en klassiker, der står højt på listen hos de fleste kartoffelelskere. Vores opskrift på rösti indeholder kartoffel, gulerod, pastinak, rødløg og hvidløg, der tilfører en masse smag og tekstur. Vi serverer vores rodfrugtrösti med kogte rødbeder, røget laks, syltede grøntsager og crème fraiche.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
300 g
Rodfrugtsmix
1 stk
Rødløg
1 stk
Agurk
1 pose
Dild
25 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
100 g
Koldrøget laks
(Indeholder Fisk)
½ pakke
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
3 dl
Vand (trin 1)
1 tsk
Sukker (trin 2)
2 stk
Æg (trin 4)
3 spsk
Hvedemel (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 4)
Fremgangsmåde

Skær rødbede (uskrællet) i 2 cm tern. Kom rødbede i en mellemstor gryde med vand [3 dl | 6 dl], og kog i 10-12 min, eller indtil møre. Hæld vand fra, og krydr med et nip salt og peber. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Skær agurk i tynde skiver. Hak dild groft. Skær halvdelen af rødløg i tynde, halve skiver. Bland rødløg, agurk, dild (gem lidt til anretning), hvidvinseddike, sukker [1 tsk | 2 tsk] og et nip salt i en lille skål. Tilsæt vand indtil dækket.

Riv kartofler (uskrællet), gulerod (uskrællet) og pastinak (uskrællet) groft. Hak resterende rødløg fint. Pres eller hak hvidløg fint.

Pisk æg [2 stk | 4 stk] i en mellemstor skål. Tilsæt revne grøntsager, hakketrødløg, hvidløg, hvedemel [3 spsk | 6 spsk], grøntsagsbouillon, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et stort nip peber, og rør godt rundt.

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Form fars til rösti (2 pr. person), og steg i 4-5 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegt. Overfør til en tallerken med køkkenrulle. Hæld væde fra grøntsager. TIP: Vend ikke for tidligt, da de kan falde sammen.

Anret rösti, rødbede og grøntsager på tallerkener. Top med røget laks og crème fraiche [1/2 pakke, 2P]. Drys med resterende dild. Server med resterende crème fraiche.