HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStegt Rodfrugtsrösti Og Røget Laks
topBanner
Stegt rodfrugtsrösti og røget laks

Stegt rodfrugtsrösti og røget laks

med syltet agurk og frisk dild

Rösti er en klassiker, der står højt på listen hos de fleste kartoffelelskere. Vores opskrift på rösti indeholder kartoffel, gulerod, pastinak, rødløg og hvidløg, der tilfører en masse smag og tekstur. Vi serverer vores rodfrugtrösti med kogte rødbeder, røget laks, syltede grøntsager og crème fraiche.

Tags:Under 650 kcal
Allergener:SulfitterSelleriFiskMælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Rodfrugtsmix

1 stk

Rødløg

1 stk

Agurk

1 pose

Dild

25 ml

Hvidvinseddike

(IndeholderSulfitter)

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Grøntsagsbouillon

(IndeholderSelleri)

100 g

Koldrøget laks

(IndeholderFisk)

75 g

Crème fraiche

(IndeholderMælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

1 tsk

Sukker (trin 2)

2 stk

Æg (trin 4)

3 spsk

Hvedemel (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)503 kcal
Energi (kJ)2105 kJ
Fedt24.59 g
Mættet fedt10.1 g
Kulhydrat41.67 g
Sukker16 g
Protein25 g
Salt4.1 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Rivejern
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Skær rødbede (uskrællet) i 2 cm tern. Kom rødbede i en mellemstor gryde med vand [3 dl | 6 dl], og kog i 10-12 min, eller indtil møre. Hæld vand fra, og krydr med et nip salt og peber. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

 

2

Skær agurk i tynde skiver. Hak dild groft. Skær halvdelen af rødløg i tynde, halve skiver. Bland rødløg, agurk, dild (gem lidt til anretning), hvidvinseddike, sukker [1 tsk | 2 tsk] og et nip salt i en lille skål. Tilsæt vand indtil dækket.

 

3

Riv kartofler (uskrællet), gulerod (uskrællet) og pastinak (uskrællet) groft. Hak resterende rødløg fint. Pres eller hak hvidløg fint.

 

4

Pisk æg [2 stk | 4 stk] i en mellemstor skål. Tilsæt revne grøntsager, hakketrødløg, hvidløg, hvedemel [3 spsk | 6 spsk], grøntsagsbouillon, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et stort nip peber, og rør godt rundt.

 

5

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Form fars til rösti (2 pr. person), og steg i 4-5 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegt. Overfør til en tallerken med køkkenrulle. Hæld væde fra grøntsager. TIP: Vend ikke for tidligt, da de kan falde sammen.

 

6

Anret rösti, rødbede og grøntsager på tallerkener. Top med røget laks og crème fraiche [1/2 pakke, 2P]. Drys med resterende dild. Server med resterende crème fraiche.