
Sprød kylling
med sweet potato fries, broccoli & hvidløgsdressing
Sæt tænderne i sprød kylling, som konkurrerer med sødkartoffelfritterne om børnenes opmærksomhed ved bordet. Sammen med en cremet hvidløgsdressing smelter denne familiefavorit i alles mund - store som små. Top med et par dråber citronsaft, og server med gyldensprød broccoli.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
75 g
Fraiche
250 g
Broccoli
450 g
Sød kartoffel
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
280 g
Kyllingebryst
½ stk
Hvidløgsfed
1 stk
Citron
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1 stk
Æg
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft. Skær kartoffel i 1 cm tykke stave. Fordel stave på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie*, og krydr med salt* og peber*. Vend det hele sammen, og bag øverst i ovnen i 25-30 min, eller indtil fritterne er gyldne.
Skær broccoli i små buketter, og hak stammen groft. Tag bagepladen ud af ovnen, når kartoflerne har 15 min tilbage af tilberedningstiden, og vend broccolien med kartoflerne. Stil bagepladen tilbage i ovnen, og bag i 15 min indtil møre.
Pisk æg* i en skål. Bland panko, salt* og peber* i en anden skål.
Skær kyllingebryst ud i 2 cm tykke strimler. Dyp strimler i æg* og derefter panko, og stil til side.
Hæld olie* i en stor stegepande, så hele bunden er dækket. Varm olien* op ved middelhøj varme. Friter kyllingestrimlerne i 7-10 min, eller indtil de er gyldne og gennemstegte. Læg strimlerne over på en tallerken med køkkenrulle.
Skær citron i både. Pres eller hak hvidløg fint. Bland hvidløg, fraiche og mayonnaise i en skål. Anret fritter, broccoli og kyllingestrimler på tallerkener. Server med citronbåde og hvidløgsdressing.