topBanner
Sprød kylling

Sprød kylling

med sweet potato fries, broccoli & hvidløgsdressing

Sæt tænderne i sprød kylling, som konkurrerer med sødkartoffelfritterne om børnenes opmærksomhed ved bordet. Sammen med en cremet hvidløgsdressing smelter denne familiefavorit i alles mund - store som små. Top med et par dråber citronsaft, og server med gyldensprød broccoli.

Tags:Børnevenlig
Allergener:ægglutenmælksennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid40 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

450 g

Sød kartoffel

1 stk

Broccoli

1 stk

Citron

30 g

Panko

(Indeholdergluten)

280 g

Kyllingebrystfilet

½ stk

Hvidløgsfed

75 g

Fraiche

(Indeholdermælk)

25 g

Mayonnaise

(Indeholderæg, sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg*

(Indeholderæg)
Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2540 kJ
Kalorier (kcal)607 kcal
Fedt18 g
Mættet fedt4 g
Kulhydrat53 g
Sukker9 g
Protein49 g
Salt0 g
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft.Skær kartoffel i 1 cm tykke stave. Fordel stave på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber*.Vend det hele sammen, og bag øverst i ovnen i 25-30 min, eller indtil fritterne er gyldne.

2

Skær broccoli i små buketter, og hak stammen groft.Tag bagepladen ud af ovnen, når kartoflerne har 15 min tilbage af tilberedningstiden, og vend broccolien med kartoflerne.Stil bagepladen tilbage i ovnen, og bag i 15 min indtil møre.

3

Pisk æg i en skål. Bland panko, salt og peber* i en anden skål.

4

Skær kyllingebryst ud i 2 cm tykke strimler.Dyp strimler i æg* og derefter panko, og stil til side.

5

Hæld olie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket. Varm olien op ved middelhøj varme.Friter kyllingestrimlerne i 7-10 min, eller indtil de er gyldne og gennemstegte. Læg strimlerne over på en tallerken med køkkenrulle.

6

Skær citron i både. Pres eller hak hvidløg fint. Bland hvidløg, fraiche og mayonnaise i en skål.Anret fritter, broccoli og kyllingestrimler på tallerkener.Server med citronbåde og hvidløgsdressing.