Skip to main content
Sprød kylling

Sprød kylling

med sweet potato fries, broccoli & hvidløgsdressing

4.4
(26)

Sæt tænderne i sprød kylling, som konkurrerer med sødkartoffelfritterne om børnenes opmærksomhed ved bordet. Sammen med en cremet hvidløgsdressing smelter denne familiefavorit i alles mund - store som små. Top med et par dråber citronsaft, og server med gyldensprød broccoli.

Allergener:
Æg
Sennep
Gluten
Hvede

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid45 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

75 g

Fraiche

250 g

Broccoli

450 g

Sød kartoffel

30 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

280 g

Kyllingebryst

½ stk

Hvidløgsfed

1 stk

Citrusfrugt

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg

Næringsindhold

Kalorier (kcal)321.6 kcal
Energi (kJ)1345.8 kJ
Fedt13 g
Mættet fedt1.8 g
Kulhydrat11.9 g
Sukker0.9 g
Kostfibre0.5 g
Protein38.5 g
Kolesterol0.1 mg
Salt0.5 g

Fremgangsmåde

Lav fritter
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft. Skær kartoffel i 1 cm tykke stave. Fordel stave på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie*, og krydr med salt* og peber*. Vend det hele sammen, og bag øverst i ovnen i 25-30 min, eller indtil fritterne er gyldne.

Del broccoli
2

Skær broccoli i små buketter, og hak stammen groft. Tag bagepladen ud af ovnen, når kartoflerne har 15 min tilbage af tilberedningstiden, og vend broccolien med kartoflerne. Stil bagepladen tilbage i ovnen, og bag i 15 min indtil møre.

Forbered panering
3

Pisk æg* i en skål. Bland panko, salt* og peber* i en anden skål.

Paner kylling
4

Skær kyllingebryst ud i 2 cm tykke strimler. Dyp strimler i æg* og derefter panko, og stil til side.

Friter kylling
5

Hæld olie* i en stor stegepande, så hele bunden er dækket. Varm olien* op ved middelhøj varme. Friter kyllingestrimlerne i 7-10 min, eller indtil de er gyldne og gennemstegte. Læg strimlerne over på en tallerken med køkkenrulle.

Server
6

Skær citron i både. Pres eller hak hvidløg fint. Bland hvidløg, fraiche og mayonnaise i en skål. Anret fritter, broccoli og kyllingestrimler på tallerkener. Server med citronbåde og hvidløgsdressing.