HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSprød Kylling
topBanner
Sprød kylling

Sprød kylling

med sweet potato fries, broccoli & hvidløgsdressing

Børnevenlig

Sæt tænderne i sprød kylling, som konkurrerer med sødkartoffelfritterne om børnenes opmærksomhed ved bordet. Sammen med en cremet hvidløgsdressing smelter denne familiefavorit i alles mund - store som små. Top med et par dråber citronsaft, og server med gyldensprød broccoli.

Allergener:ægsennepmælkgluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid45 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 g

Mayonnaise

(Indeholderæg, sennep)

30 g

Fraiche

(Indeholdermælk)

280 g

Broccoli

1 stk

Sød kartoffel

Panko

(Indeholdergluten)

Kyllingebrystfilet

Hvidløgsfed

Citron

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Æg*

(Indeholderæg)
Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)1345.7834 kJ
Kalorier (kcal)321.65 kcal
Fedt13.03 g
Mættet fedt1.8 g
Kulhydrat11.8875 g
Sukker0.9 g
Protein38.5175 g
Salt0.5 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft. Skær kartoffel i 1 cm tykke stave. Fordel stave på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie*, og krydr med salt* og peber*. Vend det hele sammen, og bag øverst i ovnen i 25-30 min, eller indtil fritterne er gyldne.

2

Skær broccoli i små buketter, og hak stammen groft. Tag bagepladen ud af ovnen, når kartoflerne har 15 min tilbage af tilberedningstiden, og vend broccolien med kartoflerne. Stil bagepladen tilbage i ovnen, og bag i 15 min indtil møre.

3

Pisk æg* i en skål. Bland panko, salt* og peber* i en anden skål.

4

Skær kyllingebryst ud i 2 cm tykke strimler. Dyp strimler i æg* og derefter panko, og stil til side.

5

Hæld olie* i en stor stegepande, så hele bunden er dækket. Varm olien* op ved middelhøj varme. Friter kyllingestrimlerne i 7-10 min, eller indtil de er gyldne og gennemstegte. Læg strimlerne over på en tallerken med køkkenrulle.

6

Skær citron i både. Pres eller hak hvidløg fint. Bland hvidløg, fraiche og mayonnaise i en skål. Anret fritter, broccoli og kyllingestrimler på tallerkener. Server med citronbåde og hvidløgsdressing.