
Sprød kylling
med sweet potato fries, broccoli & hvidløgsmayo
Sæt tænderne i sprød kylling, som konkurrerer med søde kartoffelfritter om børnenes opmærksomhed ved bordet. Sammen med en cremet hvidløgsdressing smelter denne familiefavorit i alles mund - store som små. Top med et par dråber citronsaft, og server med gyldensprød broccoli.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
75 g
Fraiche
250 g
Broccoli
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
450 g
Sød kartoffel
280 g
Kyllingebryst
1 stk
Citron
½ stk
Hvidløgsfed
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1 stk
Æg
Fremgangsmåde
Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær kartoffel (uskrællet) til fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min.
Skær broccoli i små buketter. Vend med en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en skål. Fordel broccoli på bagepladen i ovnen, når fritterne har 15 min tilbage. Bag i 15 min.
Pisk æg* i en dyb tallerken. Bland panko med et nip salt* og peber* i en anden dyb tallerken. Skær kylling i 2 cm tykke strimler. Vend i æg* og derefter panko. Stil til side.
Hæld olie* i en stegepande, så hele bunden er dækket. Varm olien* op ved middelhøj varme. Friter kylling i 7-10 min, eller indtil gyldne. Stil til side på en tallerken med køkkenrulle.
Skær citron i både. Pres eller hak hvidløg [½ stk, 2 pers.] fint. Bland hvidløg, fraiche [½ pakke, 2 pers.] og mayonnaise med et nip salt* og peber* i en lille skål.
Anret fritter, broccoli og kylling på tallerkener. Server med citronbåde og hvidløgsmayo.