topBanner
Sprød kylling

Sprød kylling

med sweet potato fries, broccoli & hvidløgsmayo

Sæt tænderne i sprød kylling, som konkurrerer med søde kartoffelfritter om børnenes opmærksomhed ved bordet. Sammen med en cremet hvidløgsdressing smelter denne familiefavorit i alles mund - store som små. Top med et par dråber citronsaft, og server med gyldensprød broccoli.

Allergener:ægglutenmælksennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid45 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

450 g

Sød kartoffel

1 stk

Broccoli

1 stk

Citron

30 g

Panko

(Indeholdergluten)

280 g

Kyllingebrystfilet

½ stk

Hvidløgsfed

75 g

Fraiche

(Indeholdermælk)

25 g

Mayonnaise

(Indeholderæg, sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg*

(Indeholderæg)
Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2483 kJ
Kalorier (kcal)594 kcal
Fedt18 g
Mættet fedt4 g
Kulhydrat52 g
Sukker8 g
Protein49 g
Salt0 g
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft.

Skær kartoffel (uskrællet) til fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen.

Bag i ovnen i 25-30 min.

2

Skær broccoli i små buketter. Vend med en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en skål.

Fordel broccoli på bagepladen i ovnen, når fritterne har 15 min tilbage.

Bag i 15 min.

3

Pisk æg* i en dyb tallerken.

Bland panko med et nip salt* og peber* i en anden dyb tallerken.

Skær kylling i 2 cm tykke strimler.

Vend i æg* og derefter panko. Stil til side.

4

Hæld olie* i en stegepande, så hele bunden er dækket. Varm olien* op ved middelhøj varme.

Friter kylling i 7-10 min, eller indtil gyldne. Stil til side på en tallerken med køkkenrulle.

5

Skær citron i både.

Pres eller hak hvidløg [½ stk, 2 pers.] fint.

Bland hvidløg, fraiche [½ pakke, 2 pers.] og mayonnaise med et nip salt* og peber* i en lille skål.

6

Anret fritter, broccoli og kylling på tallerkener.

Server med citronbåde og hvidløgsmayo.