Sød harissakylling og ristede pinjekerner
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sød harissakylling og ristede pinjekerner

Sød harissakylling og ristede pinjekerner

med krydret bulgur og agurke-gulerodssalat

Mørt kyllingebryst i selskab med honning og Harissa-krydderi er altså noget for sig. Når det serveres med syltede rødløg, salat af gulerods- og agurkebånd, krydret bulgur og hvidløgsyoghurt bliver det faktisk ikke meget bedre. En let og enkel aftensmad til dage hvor det godt må gå lidt tjept.

Allergener:
Hvede
Gluten
Selleri
Sennep
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

85 g

Bulgur

(Indeholder Hvede, Gluten)

4 g

Hello Sunrise

(Indeholder Selleri, Sennep)

1 stk

Rødløg

1 stk

Citron

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)

280 g

Kyllingebryst

4 g

Harissa-krydderi

12.5 g

Honning

1 stk

Gulerod

1 stk

Agurk

½ stk

Hvidløgsfed

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand til bulgur

¼ tsk

Salt til bulgur

½ tsk

Sukker til syltning

1 spsk

Vand til syltning

¼ tsk

Salt til syltning

¼ tsk

Salt til dressing

½ spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Smør til sauce

1 dl

Vand til sauce

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2415 kJ
Kalorier (kcal)577 kcal
Fedt21.5 g
Mættet fedt7.7 g
Kulhydrat48.4 g
Sukker16.6 g
Protein43.8 g
Salt4.2 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog bulgur og sylt løg
1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt bulgur, Hello Sunrise og salt, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.

Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver, og halver citron.

Bland et stort skvæt citronsaft, sukker, vand og salt i en lille skål.

Vend rødløg i skålen, og stil til side.

Hæld væde fra inden servering.

Rist pinjekerner
2

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en lille skål.

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland hvidløg, yoghurt, salt og et nip peber i en lille skål.

Forbered kylling
3

Læg kylling mellem to stykker bagepapir, bank flad (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle, og krydr med salt.

Steg kylling
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling med Harissa-krydderi, salt og et nip peber i 2 min på hver side, eller indtil brunet.

Sænk til middel varme, og steg videre i 2-3 min på hver side, eller indtil gennemstegt.

Tilsæt smør, honning og vand, og steg i 1 min, eller indtil saucen er let tyknet. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav salat
5

Imens, skræl gulerod og agurk til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke af guleroden fint.

Bland gulerod, agurk, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Server
6

Anret bulgur, kylling, rødløg og salat i skåle.

Top bulgur og kylling med sauce fra stegepanden og pinjekerner.

Server med hvidløgsyoghurt.