BBQ-glaseret blomkål og kartoffelmos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-glaseret blomkål og kartoffelmos

BBQ-glaseret blomkål og kartoffelmos

med bagte kikærter og radise-agurkesalat

Oplev et sandt smagsfyrværkeri med vores BBQ-glaseret blomkål og kartoffelmos. Denne skønne, grønne ret en sikker måde at imponere din familie og venner på, lige meget om det er til hverdag eller fest!

Tags:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Hvedefri
Allergener:
Schwefeldioxide und Sulfite
Senf
Milk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Blomkålsbuketter

60 g

BBQ-sauce

2 g

Spidskommen, stødt

195 g

Kikærter

250 g

Bagekartoffel

1 stk

Hvidløgsfed

75 g

Yoghurt

1 stk

Bredbladet persille

60 g

Blandet salat

37.5 g

Radiser

1 stk

Agurk

½ stk

Gulerod, Julienne

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør til grøntsager

1 spsk

Olie til kikærter

¼ tsk

Salt til kikærter

½ tsk

Salt til mos

3 spsk

Mælk til mos

1 spsk

Olie til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2127 kJ
Kalorier (kcal)508 kcal
Fedt28 g
Mættet fedt9.4 g
Kulhydrat72.6 g
Sukker41.3 g
Kostfibre30.1 g
Protein30 g
Salt2.9 g
Calcium12.8 mg
Iron0.2 mg

Fremgangsmåde

Bag blomkål
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.  

Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.

Tilsæt blomkål, halvdelen af spidskommen og et nip salt og peber, og vend sammen. Overfør til en bageplade med bagepapir.

Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.

Bag kikærter
2

Skyl kikærter.

Overfør kikærter til en anden bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, resterende spidskommen, salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil gyldenbrune.

Lav mos
3

Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Lav hvidløgsdressing
4

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Bland yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.

Top blomkål med BBQ-sauce, når den har 5 min tilbage i ovnen, og bag færdig i resterende tid.

Lav salat
5

Skyl salat.

Skær radiser i tynde skiver.

Skær agurk i halve skiver.

Bland olivenolie, salat, agurk, gulerod, radiser og et nip salt og peber i en stor skål.

Hak persille fint.

Server
6

Anret blomkål, mos og salat på tallerkener.

Top salat med kikærter.

Drys med persille.

Server med hvidløgsdressing.