Vi tør næsten love at hele familien kommer at elske disse delikate laksekager som får uimodståelig smag af en masse skønne ingredienser. Den fint hakkede laks blander vi med citronsaft, løg, panko og persille. Perfekte tilbehør er ovnbagte kartofler og rodfrugter, en frisk kålsalat med citron, og mayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron
25 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
25 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
150 g
Kålblanding, skåret
250 g
Laksefilet
(Indeholder: Fisk)
500 g
Kartofler
1 stk
Kruspersille
½ stk
Løg
2 stk
Gulerod
½ tsk
Salt til grøntsager
1 tsk
Salt til bøffer
1 stk
Æg til bøffer
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) og gulerod (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, skær citron i både.
Hak persille (gem nogle blade til anretning) fint.
Hak løg fint.
Fjern skind fra laks, dup tør med køkkenrulle, og hak fint på et andet skærebræt.
TIP: Jo finere, jo bedre - dette vil binde kødet bedre sammen med resten af ingredienserne.
Bland laks, panko, persille, løg, et skvæt citronsaft, æg, salt og peber i en stor skål.
Form fars til laksekager (3 pr. person).
TIP: Laksekagerne binder bedre, hvis de ikke er for tynde.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg laksekager i 2-3 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
TIP: Laksekagerne er færdige, når kødet er mat i midten.
Bland mayonnaise med et skvæt vand til en flydende konsistens.
Bland kålblanding, et skvæt citronsaft og et nip salt og peber i en stor skål.
Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Anret rodfrugter, laksekager og kålsalat på tallerkener.
Top med mayonnaise og persille.
Server med citronbåde.