Skip to main content
Pandestegte laksekager
Pandestegte laksekager

Pandestegte laksekager

med ovnbagte rodfrugter og frisk kålsalat

Vi tør næsten love at hele familien kommer at elske disse delikate laksekager som får uimodståelig smag af en masse skønne ingredienser. Den fint hakkede laks blander vi med citronsaft, løg, panko og persille. Perfekte tilbehør er ovnbagte kartofler og rodfrugter, en frisk kålsalat med citron, og mayonnaise.

Tags:
Mælkefri
Børnevenlig
Sund
Proteinrig
Allergener:
Æg
Sennep
Gluten
Hvede
Fisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citron

25 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

25 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

150 g

Kålblanding, skåret

250 g

Laksefilet

(Indeholder: Fisk)

500 g

Kartofler

1 stk

Kruspersille

½ stk

Løg

2 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til grøntsager

1 tsk

Salt til bøffer

1 stk

Æg til bøffer

Næringsindhold

Energi (kJ)3064 kJ
Kalorier (kcal)732 kcal
Fedt33.1 g
Mættet fedt5.7 g
Kulhydrat72.5 g
Sukker15.5 g
Kostfibre12 g
Protein38.6 g
Kolesterol100.1 mg
Salt4.1 g
Potassium1742.6 mg
Calcium13.2 mg
Iron0.7 mg

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) og gulerod (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Hak laksekød
2

Imens, skær citron i både.

Hak persille (gem nogle blade til anretning) fint.

Hak løg fint.

Fjern skind fra laks, dup tør med køkkenrulle, og hak fint på et andet skærebræt.

TIP: Jo finere, jo bedre - dette vil binde kødet bedre sammen med resten af ingredienserne.

Form laksekager
3

Bland laks, panko, persille, løg, et skvæt citronsaft, æg, salt og peber i en stor skål.

Form fars til laksekager (3 pr. person).

TIP: Laksekagerne binder bedre, hvis de ikke er for tynde.

Steg laksekager
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg laksekager i 2-3 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.

TIP: Laksekagerne er færdige, når kødet er mat i midten.

Lav kålsalat
5

Bland mayonnaise med et skvæt vand til en flydende konsistens.

Bland kålblanding, et skvæt citronsaft og et nip salt og peber i en stor skål.

Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Server
6

Anret rodfrugter, laksekager og kålsalat på tallerkener.

Top med mayonnaise og persille.

Server med citronbåde.