Pandestegt kyllingebryst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pandestegt kyllingebryst

Pandestegt kyllingebryst

med bagte grøntsager og hjemmerørt tzatziki

Slip af med sulten med denne lækre opskrift på ovnbagte rodfrugter og urtekrydret kylling, der giver en betagende aroma og smagsoplevelse. I denne opskrift blandes søde kartofler med gulerødder og rødbeder, og smagene koncentreres om en kulinarisk oplevelse takket være olivenolie, salt og varme. Retten forbedres yderligere af lækker tzatziki, der er smagsat med frisk persille, og med ét har du aftensmad, der fremkalder madglæde.

Tags:
Kalorielet
Hvedefri
Proteinrig
Allergener:
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Agurk

280 g

Kyllingebryst

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

4 g

Middelhavsdrøm

450 g

Sød kartoffel

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Rødbede

1 stk

Løg

1 stk

Gulerod

1 pose

Bredbladet persille

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder Æg)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)450 kcal
Energi (kJ)1881 kJ
Fedt6.1 g
Mættet fedt3.1 g
Kulhydrat52 g
Sukker15.7 g
Protein42.7 g
Salt1.8 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær rødbede (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern.

Skær sød kartoffel (uskrællet) og løg i 2 cm både.

Bag grøntsager
2

Fordel løg, rødbede og gulerod i den ene side af en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Fordel kartofler i den anden side. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Mamas Favorit og et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Forbered kylling
3

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Hak persille groft.

Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt.

Læg hånden fladt på hvert kyllingebryst, og skær igennem med en skarp kniv på et andet skærebræt.

Bland Middelhavsdrøm, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og en smule olivenolie i en skål, og vend kylling i skålen.

Steg kylling
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, når grøntsagerne har 10 min tilbage.

Steg kylling i 3-5 min på hver side, eller indtil gennemstegt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav tzatziki
5

Imens, bland yoghurt, hvidløg, agurk, persille, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en skål.

Server
6

Anret grøntsager, kartofler og kylling på tallerkener.

Top med tzatziki.