Pandestegt kyllingebryst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pandestegt kyllingebryst

Pandestegt kyllingebryst

med bagte grøntsager & tzatziki

Slip af med sulten med denne lækre opskrift på ovnbagte rodfrugter og urtekrydret kylling, der giver en betagende aroma og smagsoplevelse. I denne opskrift blandes søde kartofler med gulerødder og rødbeder, og smagene koncentreres om en kulinarisk oplevelse takket være olivenolie, salt og varme. Retten forbedres yderligere af lækker tzatziki, der er smagsat med frisk persille, og med ét har du aftensmad, der fremkalder madglæde.

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

4 g

Middelhavsdrøm

450 g

Sød kartoffel

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Rødbede

1 stk

Citron, økologisk

280 g

Kyllingebryst

1 stk

Rødløg

1 stk

Gulerod

1 pose

Bredbladet persille

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)463 kcal
Energi (kJ)1935 kJ
Fedt6.35 g
Mættet fedt3.1 g
Kulhydrat51.21 g
Sukker16.7 g
Protein42.65 g
Salt0.2 g

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær rødbede (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern. Skær sød kartoffel (uskrællet) i 2 cm både. Skær rødløg i både.

Bag grøntsager
2

Fordel rødløg, rødbede og gulerod i den ene side af en bageplade med bagepapir. Fordel kartoffelbåde i den anden side. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil sprøde.

Forbered kylling
3

Pres eller hak hvidløg fint. Hak persille groft. Riv citronskal [1/2 stk, 2P], og skær citron i både. Riv agurk groft, og pres så meget væde ud som muligt. Læg hånden fladt på hvert kyllingebryst, og skær igennem med en skarp kniv på et andet skærebræt. Bland Middelhavsdrøm og en smule olivenolie* i en skål, og vend kylling i skålen.

Steg kylling
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme, når grøntsagerne har 10 min tilbage. Steg kylling i 3-5 min på hver side, eller indtil gennemstegt. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav tzatziki
5

Bland yoghurt, hvidløg, halvdelen af persille, agurk, citronskal og et stort skvæt citronsaft i en skål. Smag til med salt* og peber*.

Server
6

Anret bagte grøntsager, kartofler og kylling på tallerkener. Dryp med tzatziki. Drys med resterende persille.