HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPandestegt Kyllingebryst
topBanner
Pandestegt kyllingebryst

Pandestegt kyllingebryst

med bagte grøntsager og hjemmerørt tzatziki

Slip af med sulten med denne lækre opskrift på ovnbagte rodfrugter og urtekrydret kylling, der giver en betagende aroma og smagsoplevelse. I denne opskrift blandes søde kartofler med gulerødder og rødbeder, og smagene koncentreres om en kulinarisk oplevelse takket være olivenolie, salt og varme. Retten forbedres yderligere af lækker tzatziki, der er smagsat med frisk persille, og med ét har du aftensmad, der fremkalder madglæde.

Tags:Under 650 kcal
Allergener:Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid35 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Agurk

280 g

Kyllingebryst

75 g

Yoghurt

(IndeholderMælk)

4 g

Middelhavsdrøm

450 g

Sød kartoffel

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Rødbede

1 stk

Løg

1 stk

Gulerod

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 5)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)442 kcal
Energi (kJ)1850 kJ
Fedt5.86 g
Mættet fedt3 g
Kulhydrat51.07 g
Sukker15.3 g
Protein42.42 g
Salt1.5 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Rivejern
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær rødbede (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern. Skær sød kartoffel (uskrællet) i 2 cm både. Skær løg i både.

2

Fordel løg, rødbede og gulerod i den ene side af en bageplade med bagepapir. Fordel kartofler i den anden side. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil sprøde.

3

Pres eller hak hvidløg fint. Hak persille groft. Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt. Læg hånden fladt på hvert kyllingebryst, og skær igennem med en skarp kniv på et andet skærebræt. Bland Middelhavsdrøm, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og en smule olivenolie i en skål, og vend kylling i skålen.

4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, når grøntsagerne har 10 min tilbage. Steg kylling i 3-5 min på hver side, eller indtil gennemstegt. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

5

Bland yoghurt, hvidløg, agurk og halvdelen af persille i en skål. Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.

6

Anret grøntsager, kartofler og kylling på tallerkener. Top med tzatziki. Drys med resterende persille.