Skip to main content
Svenske kødboller og kartoffel-pastinakmos
Svenske kødboller og kartoffel-pastinakmos

Svenske kødboller og kartoffel-pastinakmos

med brun sovs og syltet glaskål

Skøn hyggemad, som kommer til at blive elsket af hele familien. Superlækre, gyldenstegte kødboller med cremet kartoffel-pastinakmos. Sur-sød-syltet dildaglaskål passer perfekt til, og den cremede brune sovs fuldender denne fantastiske ret!

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket svine-/kalvekød

25 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Dild

100 g

Brun sovs

(Indeholder: Mælk)

½ stk

Glaskål, hvid

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder: Sulfitter)

1 stk

Løg

1 stk

Gulerod

500 g

Bagekartoffel

½ stk

Pastinak

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk til mos

½ tsk

Salt til mos

½ tsk

Sukker til syltning

1 spsk

Vand til syltning

1 stk

Æg til kødboller

½ tsk

Salt til kød

1 spsk

Olie til stegning

½ dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)2944 kJ
Kalorier (kcal)704 kcal
Fedt25.9 g
Mættet fedt8.2 g
Kulhydrat81.6 g
Sukker17.3 g
Kostfibre10.7 g
Protein39 g
Kolesterol0.1 mg
Salt6.4 g
Potassium57.6 mg
Calcium8.8 mg
Iron0.1 mg

Fremgangsmåde

Lav kartoffel-pastinakmos
1

Bring en gryde med saltet vand i kog. 

Skræl og skær kartoffel og pastinak i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Tilsæt mælk, salt og et nip peber, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel.

TIP: Tilsæt en klat smør for en ekstra cremet mos. 

Sylt glaskål
2

Skræl glaskål, og skær i 1 cm tern.

Hak dild fint.

Bland hvidvinseddike, sukker, vand og et nip salt i en skål.

Vend glaskål og dild i skålen.

Hæld lage fra lige inden servering.

Steg kødboller
3

Bland hakket svine-/kalvekød, æg, Hvide Løjer & Urter, rasp og salt i en skål. 

Form fars til kødboller (5 pr. person).

Opvarm olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunede). Overfør til en tallerken. 

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered grøntsager
4

Imens, hak gulerod (uskrællet) fint.

Skær løg i tynde, halve skiver.

Pres eller hak hvidløg fint.

Lav sovs
5

Opvarm samme stegepande påmiddelhøj varme.

Steg gulerod, løg og hvidløg i 2-3 min, eller indtil bløde. 

Tilsæt brun sovs, vand og salt, og lad simre i 2-3 min.

Smag til med et nip peber.

Tilsæt kødboller, og varm igennem.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.

Server
6

Anret kartoffel-pastinakmos, kødboller og glaskål på tallerkener. 

Top med sauce.