Skøn hyggemad, som kommer til at blive elsket af hele familien. Superlækre, gyldenstegte kødboller med cremet kartoffel-pastinakmos. Sur-sød-syltet dildaglaskål passer perfekt til, og den cremede brune sovs fuldender denne fantastiske ret!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Hakket svine-/kalvekød
25 g
Rasp
(Indeholder: Gluten, Hvede)
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Dild
100 g
Brun sovs
(Indeholder: Mælk)
½ stk
Glaskål, hvid
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder: Sulfitter)
1 stk
Løg
1 stk
Gulerod
500 g
Bagekartoffel
½ stk
Pastinak
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
½ tsk
Sukker til syltning
1 spsk
Vand til syltning
1 stk
Æg til kødboller
½ tsk
Salt til kød
1 spsk
Olie til stegning
½ dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
Bring en gryde med saltet vand i kog.
Skræl og skær kartoffel og pastinak i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Tilsæt mælk, salt og et nip peber, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel.
TIP: Tilsæt en klat smør for en ekstra cremet mos.
Skræl glaskål, og skær i 1 cm tern.
Hak dild fint.
Bland hvidvinseddike, sukker, vand og et nip salt i en skål.
Vend glaskål og dild i skålen.
Hæld lage fra lige inden servering.
Bland hakket svine-/kalvekød, æg, Hvide Løjer & Urter, rasp og salt i en skål.
Form fars til kødboller (5 pr. person).
Opvarm olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunede). Overfør til en tallerken.
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, hak gulerod (uskrællet) fint.
Skær løg i tynde, halve skiver.
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm samme stegepande påmiddelhøj varme.
Steg gulerod, løg og hvidløg i 2-3 min, eller indtil bløde.
Tilsæt brun sovs, vand og salt, og lad simre i 2-3 min.
Smag til med et nip peber.
Tilsæt kødboller, og varm igennem.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.
Anret kartoffel-pastinakmos, kødboller og glaskål på tallerkener.
Top med sauce.