Krydrede plantefarsboller
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krydrede plantefarsboller

Krydrede plantefarsboller

med tranebærris og hvidløgsyoghurt

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

Blev du fristet af det spændende navn på denne opskrift? Det kan vi godt forstå, her byder vi nemlig på en yderst innovativ opskrift med masser af spændende ingredienser. Vi laver tranebærris med spidskommen, og samtidigt steger vi fantastiske plantefarsboller med dejlige krydderier. Vi laver også en frisk salat med agurk, mynte, spinat og syltet rødløg og en cremet hvidløgsyoghurt.

Tags:
Vegetarisk
Hurtig
Allergener:
Gluten
Hvede
Milk
Gerste
Soja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Langkornede hvide ris

1 stk

Citron

25 g

Panko

4 g

Panamad

1 stk

Mynte

1 stk

Agurk

150 g

Yoghurt

2 g

Spidskommen, stødt

180 g

Plantefars

1 stk

Hvidløgsfed

40 g

Tranebær

½ stk

Rødløg

60 g

Spinat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør til stegning

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

¼ tsk

Salt til syltning

½ tsk

Sukker til syltning

2 stk

Æg til vegetarprotein

¼ tsk

Salt til vegetarprotein

¼ tsk

Salt til dressing

½ spsk

Olie til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3659 kJ
Kalorier (kcal)875 kcal
Fedt30.8 g
Mættet fedt11.9 g
Kulhydrat107.6 g
Sukker19.5 g
Kostfibre11.1 g
Protein35.7 g
Kolesterol0.2 mg
Salt5.6 g
Potassium28.8 mg
Calcium17.2 mg
Iron0.3 mg

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.

Steg spidskommen i 30 sek, eller indtil velduftende. Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, tilsæt tranebær, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Sylt rødløg
2

Imens, halver citron.

Skær rødløg i tynde, halve skiver.

Bland rødløg, salt, sukker og et stort skvæt citronsaft i en stor skål, og stil til side.

Ovnbag plantefarsboller
3

Bland plantefars, Panamad, æg, panko, salt og et nip peber i en stor skål.

Form fars til boller (4 pr. person), og overfør til en bageplade med bagepapir.

Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil let gyldne.

TIP: Farsen er blød, så sørg for, at de beholder formen.

Lav hvidløgsyoghurt
4

Imens, hak agurk groft.

Hak mynte fint.

Skyl spinat.

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland hvidløg, yoghurt og salt i en lille skål.

Lav salat
5

Vend agurk, mynte, spinat og olivenolie i skålen med rødløg.

Server
6

Anret plantefarsboller, salat og tranebærris på tallerkener.

Server med hvidløgsyoghurt