Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Blev du fristet af det spændende navn på denne opskrift? Det kan vi godt forstå, her byder vi nemlig på en yderst innovativ opskrift med masser af spændende ingredienser. Vi laver tranebærris med spidskommen, og samtidigt steger vi fantastiske plantefarsboller med dejlige krydderier. Vi laver også en frisk salat med agurk, mynte, spinat og syltet rødløg og en cremet hvidløgsyoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Langkornede hvide ris
1 stk
Citron
25 g
Panko
4 g
Panamad
1 stk
Mynte
1 stk
Agurk
150 g
Yoghurt
2 g
Spidskommen, stødt
180 g
Plantefars
1 stk
Hvidløgsfed
40 g
Tranebær
½ stk
Rødløg
60 g
Spinat
1 spsk
Smør til stegning
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til syltning
½ tsk
Sukker til syltning
2 stk
Æg til vegetarprotein
¼ tsk
Salt til vegetarprotein
¼ tsk
Salt til dressing
½ spsk
Olie til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.
Steg spidskommen i 30 sek, eller indtil velduftende. Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, tilsæt tranebær, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, halver citron.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Bland rødløg, salt, sukker og et stort skvæt citronsaft i en stor skål, og stil til side.
Bland plantefars, Panamad, æg, panko, salt og et nip peber i en stor skål.
Form fars til boller (4 pr. person), og overfør til en bageplade med bagepapir.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil let gyldne.
TIP: Farsen er blød, så sørg for, at de beholder formen.
Imens, hak agurk groft.
Hak mynte fint.
Skyl spinat.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland hvidløg, yoghurt og salt i en lille skål.
Vend agurk, mynte, spinat og olivenolie i skålen med rødløg.
Anret plantefarsboller, salat og tranebærris på tallerkener.
Server med hvidløgsyoghurt