Skip to main content
Hurtig kyllingestroganoff
Hurtig kyllingestroganoff

Hurtig kyllingestroganoff

med basmatiris og frisk persille

Her byder vi på en stroganoff med strimlet kylling i stedet for oksekød. Hemmeligheden bag saucen er vores lækre krydderiblanding, som vi kalder Mamas favorit. Vi steger kylling, tomat og zucchini med creme fraiche, og resultatet er en cremet kyllingegryderet, der passer til både store og små.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Hurtig
Børnevenlig
Proteinrig
Allergener:
Mælk
Æg
Soja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

½ stk

Zucchini

2 stk

Tomat

1 stk

Løg

300 g

Kyllingebryststrimler

½ dåse

Tomatpuré

½ pakke

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

4 g

Kyllingebouillon

1 pose

Kruspersille

1 g

Chiliflager

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder: Æg)

½ stk

Worcestershire sauce

(Indeholder: Soja)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

Næringsindhold

Energi (kJ)2579 kJ
Kalorier (kcal)616 kcal
Fedt14.6 g
Mættet fedt4.4 g
Kulhydrat71.2 g
Sukker11.1 g
Kostfibre4 g
Protein46.7 g
Salt3 g
Calcium0.4 mg

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [¼ tsk | ½ tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil det skal serveres. TIP: Fjern ikke låget!

Forbered grøntsager
2

Skær zucchini i kvarte på langs, og på bredden i 1 cm tern. Hak løg fint. Hak tomat groft.

Steg kylling og løg
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande ved middelhøj varme. Krydr kyllingestrimler med et nip salt*. Steg kyllingestrimler og løg under omrøring i 3-4 min.

Kog stroganoff
4

Tilsæt tomat, zucchini, creme fraiche [½ pakke, 2P], Mamas favorit, kyllingebouillon, tomatpuré [½ dåse, 2P] og et skvæt vand* til stegepanden. Skru ned til middel varme og lad simre i 3-4 min. Smag til med salt* og peber*.

Hak persille
5

Hak persille groft.

Server
6

Anret ris og stroganoff i skåle. Pynt med persille og et nip chili. TIP: Spring chili over hvis du ikke kan lide stærk mad.