Skip to main content
Gyldenstegte ricotta-zucchinifritters
Gyldenstegte ricotta-zucchinifritters

Gyldenstegte ricotta-zucchinifritters

med sprød prosciutto og bagte grøntsager

Zucchinifritters med ost er et yderst velsmagende alternativ til de klassiske frikadeller. Udover zucchini indeholder vores fritters også forårsløg, persille, ricotta og purløg. I aften serverer vi dem med bagt tomat og kartoffel, sprød prosciutto og cremet yoghurt med citron, ricotta og krydderurter.

Tags:
Under 650 kcal
Hvedefri
Børnevenlig
Allergener:
Milk
Schwefeldioxide und Sulfite
Celery

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Zucchini

1 stk

Citron

2 stk

Tomat

75 g

Yoghurt

500 g

Kartofler

12 ml

Balsamico

50 g

Prosciutto

1 stk

Purløg

4 g

Grøntsagsbouillon

100 g

Ricotta

1 stk

Forårsløg

1 stk

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til sauce

1 stk

Æg til fritters

½ tsk

Salt til fritters

½ spsk

Mel til fritters

Næringsindhold

Energi (kJ)2116 kJ
Kalorier (kcal)506 kcal
Fedt17.8 g
Mættet fedt8.7 g
Kulhydrat62.4 g
Sukker12.6 g
Kostfibre9.6 g
Protein24.5 g
Kolesterol0.1 mg
Salt7.3 g
Trans Fat0.2 g
Potassium1396 mg
Calcium11.5 mg
Iron0.3 mg

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Forbered grøntsager
2

Imens, halver citron.

Snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne).

Hak persille og purløg fint.

Hak tomat groft.

Bland tomat og balsamico i en lille skål.

Fordel tomat på bagepladen, når kartoflerne har 15 min tilbage.

Forbered råvarer
3

Riv zucchini groft, og drys med et nip salt i en si.

Pres så meget væske ud som muligt gennem et rent viskestykke efter 10 min.

Imens, bland yoghurt, et skvæt citronsaft, halvdelen af persille, halvdelen af ricotta og halvdelen af purløg i en lille skål, og krydr med salt og et nip peber.

Steg prosciutto
4

Bland zucchini, æg, grøntsagsbouillon, resterende persille, resterende ricotta, resterende purløg, det hvide forårsløg, salt og et nip peber i en stor skål.

Tilsæt hvedemel, og rør rundt.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg prosciutto i 3-4 min, eller indtil sprød, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.

Steg fritters
5

Hæld olivenolie i samme stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Form fars til fritters (2 pr. person) i panden, og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegt.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Vend ikke for tidligt, da de kan falde sammen.

Server
6

Anret fritter, kartofler og tomat på tallerkener.

Top med yoghurt, prosciutto og det grønne forårsløg.