Zucchinifritters med ost er et yderst velsmagende alternativ til de klassiske frikadeller. Udover zucchini indeholder vores fritters også forårsløg, persille, ricotta og purløg. I aften serverer vi dem med bagt tomat og kartoffel, sprød prosciutto og cremet yoghurt med citron, ricotta og krydderurter.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Zucchini
1 stk
Citron
2 stk
Tomat
75 g
Yoghurt
500 g
Kartofler
12 ml
Balsamico
50 g
Prosciutto
1 stk
Purløg
4 g
Grøntsagsbouillon
100 g
Ricotta
1 stk
Forårsløg
1 stk
Bredbladet persille
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til sauce
1 stk
Æg til fritters
½ tsk
Salt til fritters
½ spsk
Mel til fritters
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, halver citron.
Snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne).
Hak persille og purløg fint.
Hak tomat groft.
Bland tomat og balsamico i en lille skål.
Fordel tomat på bagepladen, når kartoflerne har 15 min tilbage.
Riv zucchini groft, og drys med et nip salt i en si.
Pres så meget væske ud som muligt gennem et rent viskestykke efter 10 min.
Imens, bland yoghurt, et skvæt citronsaft, halvdelen af persille, halvdelen af ricotta og halvdelen af purløg i en lille skål, og krydr med salt og et nip peber.
Bland zucchini, æg, grøntsagsbouillon, resterende persille, resterende ricotta, resterende purløg, det hvide forårsløg, salt og et nip peber i en stor skål.
Tilsæt hvedemel, og rør rundt.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg prosciutto i 3-4 min, eller indtil sprød, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Hæld olivenolie i samme stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Form fars til fritters (2 pr. person) i panden, og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegt.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Vend ikke for tidligt, da de kan falde sammen.
Anret fritter, kartofler og tomat på tallerkener.
Top med yoghurt, prosciutto og det grønne forårsløg.