Savner du et afslappende bål at hvile dine øjne på? Flyt din mest behagelige lænestol, og sæt dig foran ovnen, og se på, mens peberfrugterne blødgøres foran dine øjne og ost og creme fraiche smelter sammen.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 dåse
Tomatpuré
2 stk
Peberfrugt
170 g
Perlecouscous
(Indeholder: Hvede, Gluten)
½ stk
Løg
1 stk
Gulerod
1 pose
Bredbladet persille
250 g
Hakket svine-/kalvekød
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder: Sulfitter)
1 stk
Hvidløgsfed
50 g
Revet gouda
(Indeholder: Mælk)
1 g
Chiliflager
½ pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
4 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
½ dl
Vand (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring vand [4 dl | 8 dl] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i kog i en gryde.
Skær peberfrugt i halve, og fjern kernehus.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt og peber.
Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil møre.
Tilsæt perlecouscous til gryden med kogende vand. Sænk til middel varme, og kog i 12-15 min, eller indtil vandet er absorberet.
Imens, riv gulerod (uskrællet) groft.
Hak persille, løg [1/2 stk, 2P] og hvidløg fint.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket svine-/kalvekød, gulerod og løg i 3-4 min.
Tilsæt Ay Cajun-ba, tomatpuré, hvidløg, et nip chiliflager og vand [1/2 dl | 1 dl ], og lad simre i 2-3 min. Tag panden af varmen. Tilsæt madlavningsfløde [1 spsk | 2 spsk], og rør rundt. Krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.
Tag bagepladen med peberfrugt ud af ovnen.
Fyld med svine-/kalvekød
Drys med revet ost.
Bag i ovnen i 5-7 min, eller indtil osten er gylden.
Vend persille og resterende madlavningsfløde [1/2 pakke, 2P] i gryden med perlecouscous.
Krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber
Anret perlecouscous på tallerkener.
Top med peberfrugt.
TIP: Drys med chiliflager, hvis du foretrækker retten stærkere.