En mexicansk klassiker som hele familien vil elske. Chili con carne med sorte bønner og rødløg. Serveres med lækkert hvidløgsris, mild mozarella og koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Oksebouillon
150 g
Basmatiris
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Rødløg
½ pakke
Sorte bønner
250 g
Hakket oksekød
5 g
Tex-Mex
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
1 g
Chiliflager
1 dåse
Majs
½ dåse
Tomatpuré
50 g
Revet mozzarella
(Indeholder: Mælk)
½ spsk
Smør (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm en smule olivenolie* og en klat smør* i en gryde ved middelhøj varme. Svits hvidløg i 1 min. Tilsæt ris, vand* [3 dl | 6 dl] og salt*[1/4 tsp | 1/2 tsp], og bring i kog. Kog på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. TIP: Fjern ikke låget.
Skær rødløg [½ stk, 2P] i tynde skiver. Skyl bønner [½ pakke, 2P] og majs under koldt vand* i en si.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande ved middelhøj varme. Tilsæt rødløg, hakket oksekød og Tex-Mex, og steg i 2-3 min.
Tilsæt bønner [½ pakke, 2P], majs, oksebouillon og hakkede tomater. Lad simre i 12-15 min. Smag til med salt* og peber*.
Hak koriander groft.
Anret hvidløgsris og chili con carne i skål. Top med revet mozzarella og koriander.