topBanner
Dukkahkylling

Dukkahkylling

med bagte grøntsager & persilledressing

Slip af med sulten med denne lækre opskrift på ovnbagte rodfrugter og dukkahkrydret kylling, der giver en betagende aroma og smagsoplevelse. I denne opskrift blandes søde kartofler med gulerødder og rødbeder, og smagene koncentreres om en kulinarisk oplevelse takket være olivenolie, salt og varme. Retten forbedres yderligere af lækker hvidløgssauce, der er smagsat med frisk persille, og med ét har du aftensmad, der fremkalder madglæde.

Tags:Under 600 kcal
Allergener:sennepsesammælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid40 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

450 g

Sød kartoffel

1 stk

Rødbede

1 stk

Gulerod

1 stk

Rødløg

1 pose

Bredbladet persille

½ stk

Citron

280 g

Kyllingebrystfilet

½ pakke

Dukkah-godt

(Indeholdersennep, sesam)

75 g

Fraiche

(Indeholdermælk)

1 stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Vand*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)1891 kJ
Kalorier (kcal)452 kcal
Fedt7 g
Mættet fedt3 g
Kulhydrat49 g
Sukker14 g
Protein42 g
Salt1 g
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft.

Skær rødbede (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern.

Skær kartoffel (uskrællet) i 2 cm tykke både.

Skær rødløg i både.

Skær citron [½ stk, 2 pers.] i både.

2

Fordel rødløg, rødbede og gulerod i den ene side af en bageplade med bagepapir. Fordel kartoffelbåde i den anden side. Dryp med olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen.

Bag i ovnen i 20-25 min.

TIP: Rødbeden er tilberedt, når den let kan prikkes hul i med en gaffel.

3

Pres eller hak hvidløg fint.

Hak persille groft.

Læg hånden fladt på hvert kyllingebryst. Skær igennem med en skarp kniv.

Bland Dukkah-godt [½ pakke, 2 pers.] med en smule olivenolie* i en skål.

Vend kylling i skålen.

4

Varm en smule olivenolie* i en stor stegepande ved middelhøj varme, når grøntsagerne har 10 min tilbage i ovnen.

Steg kylling i 3-5 min på hver side.

5

Bland fraiche [½ pakke, 2 pers.], hvidløg, vand*, et skvæt citronsaft og 1/2 persille.

Smag til med salt* og peber*.

Skær kylling i skiver.

6

Anret grøntsager, kartoffelbåde og kylling på tallerkener.

Dryp med persilledressing.

Top med resterende persille.