topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dukkahkylling

Dukkahkylling

med bagte grøntsager & persilledressing

Slip af med sulten med denne lækre opskrift på ovnbagte rodfrugter og dukkahkrydret kylling, der giver en betagende aroma og smagsoplevelse. I denne opskrift blandes søde kartofler med gulerødder og rødbeder, og smagene koncentreres om en kulinarisk oplevelse takket være olivenolie, salt og varme. Retten forbedres yderligere af lækker hvidløgssauce, der er smagsat med frisk persille, og med ét har du aftensmad, der fremkalder madglæde.

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Sennep
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

75 g

Fraiche

1 stk

Gulerod

7.5 g

Dukkah-Godt

(Indeholder Sennep, Sesam)

450 g

Sød kartoffel

280 g

Kyllingebryst

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Citron

1 stk

Rødløg

1 stk

Rødbede

1 stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Vand

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)167 kcal
Energi (kJ)699 kJ
Fedt2.59 g
Mættet fedt0.6 g
Kulhydrat0.86 g
Sukker0.2 g
Protein34.05 g
Salt1 g

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær rødbede (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern. Skær kartoffel (uskrællet) i 2 cm tykke både. Skær rødløg i både. Skær citron [½ stk, 2 pers.] i både. 

Bag rodfrugter
2

Fordel rødløg, rødbede og gulerod i den ene side af en bageplade med bagepapir. Fordel kartoffelbåde i den anden side. Dryp med olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min. TIP: Rødbeden er tilberedt, når den let kan prikkes hul i med en gaffel.

Forbered kylling
3

Pres eller hak hvidløg fint. Hak persille groft. Læg hånden fladt på hvert kyllingebryst. Skær igennem med en skarp kniv. Bland Dukkah-godt [½ pakke, 2 pers.] med en smule olivenolie* i en skål. Vend kylling i skålen.

Steg kylling
4

Varm en smule olivenolie* i en stor stegepande ved middelhøj varme, når grøntsagerne har 10 min tilbage i ovnen. Steg kylling i 3-5 min på hver side.

Lav persilledressing
5

Bland fraiche [½ pakke, 2 pers.], hvidløg, vand*, et skvæt citronsaft og 1/2 persille. Smag til med salt* og peber*. Skær kylling i skiver.

Server
6

Anret grøntsager, kartoffelbåde og kylling på tallerkener. Dryp med persilledressing. Top med resterende persille.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image