
Slip af med sulten med denne lækre opskrift på ovnbagte rodfrugter og dukkahkrydret kylling, der giver en betagende aroma og smagsoplevelse. I denne opskrift blandes søde kartofler med gulerødder og rødbeder, og smagene koncentreres om en kulinarisk oplevelse takket være olivenolie, salt og varme. Retten forbedres yderligere af lækker hvidløgssauce, der er smagsat med frisk persille, og med ét har du aftensmad, der fremkalder madglæde.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
75 g
Fraiche
1 stk
Gulerod
450 g
Sød kartoffel
15 g
Dukkah
280 g
Kyllingebryst
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Citrusfrugt
1 stk
Løg
1 stk
Rødbede
1 stk
Hvidløgsfed
g
Dukkah-Godt
(Indeholder: Sennep, Sesam)
1 spsk
Vand

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær rødbede (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern. Skær kartoffel (uskrællet) i både. Skær rødløg i både. Skær citron i både.

Fordel rødløg, rødbede og gulerod i den ene side af en bageplade med bagepapir. Fordel kartoffelbåde i den anden side. Dryp med olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min.

Pres eller hak hvidløg fint. Hak persille groft. Læg hånden fladt på hvert kyllingebryst. Skær igennem med en skarp kniv. Bland Dukkah, et nip salt* og en smule olivenolie* i en skål. Vend kylling i skålen.

Varm en smule olivenolie* i en stor stegepande ved middelhøj varme, når grøntsagerne har 10 min tilbage i ovnen. Steg kylling i 3-5 min på hver side. Lad hvile på et skærebræt.

Bland fraiche [½ pakke, 2 pers.], hvidløg, vand*, et skvæt citronsaft og 1/2 persille i en lille skål. Smag til med salt* og peber*. Skær kylling i skiver.

Anret grøntsager, kartoffelbåde og kylling på tallerkener. Dryp med persilledressing. Top med resterende persille.

