topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cremet kikærtekarry

Cremet kikærtekarry

med nødderis og sød abrikoschutney

Tags:
Vegetarisk
Hvedefri
Allergener:
Nødder
Mælk
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Tomat

4 g

Goan Xacuti

½ g

Chiliflager

1 pakke

Kikærter

20 g

Cashewnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Byg, Havre, Jordnødder, Rug, Sesam, Spelt, Hvede)

10 g

Ingefærpasta

150 ml

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

30 g

Spinat

50 g

Abrikoschutney

(Indeholder Sennep)

20 g

Gul karrypasta

(Indeholder Sennep)

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Basmatiris

1 stk

Løg

2 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 spsk

Olie til stegning

½ tsk

Salt til sauce

2 spsk

Vand til sauce

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3944 kJ
Kalorier (kcal)943 kcal
Fedt48.3 g
Mættet fedt20.5 g
Kulhydrat99.9 g
Sukker24.3 g
Protein20.2 g
Salt5.6 g

Fremgangsmåde

Kog nødderis
1

Hak cashewnødder groft.

Opvarm en mellemstor gryde på middelhøj varme.

Rist cashewnødder i 2-3 min, eller indtil gyldne.

Smelt smør i samme gryde. Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered råvarer
2

Imens, hak løg fint.

Riv ingefær og hvidløg fint.

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Skyl kikærter under koldt vand i en si.

Steg kikærter
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kikærter i 3-4 min, eller indtil gyldne.

Tilsæt karrypasta, gulerod og løg, og steg videre i 2-3 min, eller indtil næsten bløde.

Krydr kikærter
4

Tilsæt Goan Xacuti, ingefærpasta, hvidløg, salt og et nip peber, og steg i yderligere 30 sek.

Tilsæt vand, og lad simre i 3-4 min, eller indtil grøntsagerne er bløde.

Tag panden af varmen.

Tilsæt abrikoschutney og crème fraiche, og rør rundt.

Smag til med salt og peber.

Bland spinatsalat
5

Imens, hak tomat fint.

Skyl spinat, og hak groft.

Bland tomat, chiliflager, spinat, olivenolie og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med kikærter og spinatsalat.

Server med resterende abrikoschutney.