Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Tomat
4 g
Goan Xacuti
½ g
Chiliflager
1 pakke
Kikærter
20 g
Cashewnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Byg, Havre, Jordnødder, Rug, Sesam, Spelt, Hvede)
10 g
Ingefærpasta
150 ml
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
30 g
Spinat
50 g
Abrikoschutney
(Indeholder Sennep)
20 g
Gul karrypasta
(Indeholder Sennep)
1 stk
Hvidløgsfed
150 g
Basmatiris
1 stk
Løg
2 stk
Gulerod
½ spsk
Smør til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Olie til stegning
½ tsk
Salt til sauce
2 spsk
Vand til sauce
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Hak cashewnødder groft.
Opvarm en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Rist cashewnødder i 2-3 min, eller indtil gyldne.
Smelt smør i samme gryde. Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak løg fint.
Riv ingefær og hvidløg fint.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Skyl kikærter under koldt vand i en si.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kikærter i 3-4 min, eller indtil gyldne.
Tilsæt karrypasta, gulerod og løg, og steg videre i 2-3 min, eller indtil næsten bløde.
Tilsæt Goan Xacuti, ingefærpasta, hvidløg, salt og et nip peber, og steg i yderligere 30 sek.
Tilsæt vand, og lad simre i 3-4 min, eller indtil grøntsagerne er bløde.
Tag panden af varmen.
Tilsæt abrikoschutney og crème fraiche, og rør rundt.
Smag til med salt og peber.
Imens, hak tomat fint.
Skyl spinat, og hak groft.
Bland tomat, chiliflager, spinat, olivenolie og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med kikærter og spinatsalat.
Server med resterende abrikoschutney.