Skip to main content
Citrusstegt torsk med ekstra rejer
Citrusstegt torsk med ekstra rejer

Citrusstegt torsk med ekstra rejer

med ovnbagte rodfrugter og cremet aioli

I dag serverer vi en klassisk opskrift på ovnbagt citrusfrugttorsk kombineret med smag i form af dild, aioli og lækre ovnbagte kartofler, pastinak og broccoli. Med en klat smør løfter vi smagene til nye højder og gør aftenens middag til en fornøjelig oplevelse.

Tags:
Børnevenlig
Spis mig først
Allergener:
Fisk
Selleri
Æg
Sennep
Sesam
Krebsdyr

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Torsk

(Indeholder: Fisk)

1 stk

Citrusfrugt

250 g

Broccoli

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Dild

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

40 g

Aioli

(Indeholder: Æg, Sennep)

10 g

Sesamfrø

(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)

1 stk

Pastinak

150 g

Kongerejer

(Indeholder: Krebsdyr)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

½ dl

Vand til sauce

½ tsk

Salt til grøntsager

¼ tsk

Salt til fisk

1 spsk

Olie til stegning

1 spsk

Smør til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)3119 kJ
Kalorier (kcal)745 kcal
Fedt32.9 g
Mættet fedt7.1 g
Kulhydrat66.3 g
Sukker11.7 g
Protein44.5 g
Salt5.9 g

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) og pastinak i 1 cm tern.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Lav citrusbouillon
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Hak dild groft.

Skær halvdelen af citrusfrugt i tynde skiver og resten i både.

Bland vand, grøntsagsbouillon, hvidløg, dild og et stort skvæt citrusfrugtsaft i en lille skål.

Bag broccoli
3

Skær broccoli i buketter og stokken (skræl ved behov) i 1 cm tern.

Fordel på bagepladen med rodfrugter, når de har 15 min tilbage i ovnen. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt og et nip peber.

Bag i ovnen i 15 min.

Steg fisk
4

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt og et nip peber, når rodfrugterne har 10 min tilbage i ovnen.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme

Steg fisk i 2-3 min på den ene side.

Tilsæt bouillon og steg rejer
5

Vend fisk, tilsæt citrusfrugtbouillon og smør, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemstegt.

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme. 

Steg rejer med salt i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. 

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat. - Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Server
6

Anret fisk, rejer, rodfrugter og broccoli på tallerkener.

Top fisk med citrusfrugtbouillon og citrusfrugtskiver.

Drys med sesamfrø.

Server med aioli.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image