Citronstegt kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronstegt kylling

Citronstegt kylling

med bagte rodfrugter og agurkecreme

Kylling, kartofler og agurk! Tre ingredienser, der er yderst almindelige i de fleste familier. Aftenens opskrift indeholder alle tre, men vi har lavet en opskrift, som helt sikkert vil overraske hele familien med nye smagsoplevelser! Vi steger kyllingen, og så lader vi den simre i en skøn citronbouillon med dild. Vi bager kartoflerne sammen med pastinakker, gulerod og rødbeder. Vi blander agurken med yoghurt til en skøn dressing.

Tags:
Under 650 kcal
Hvedefri
Allergener:
Sesam
Mælk
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

1 stk

Pastinak

1 stk

Rødbede

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Byg, Kamut, Nødder, Havre, Jordnødder, Rug, Spelt, Hvede)

1 stk

Agurk

½ stk

Citron

280 g

Kyllingebryst

75 ml

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 stk

Gulerod

1 pose

Dild

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Vand (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2544 kJ
Kalorier (kcal)608 kcal
Fedt16.4 g
Mættet fedt7.7 g
Kulhydrat72.1 g
Sukker19.9 g
Protein45.1 g
Salt2.4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær pastinak (uskrællet) i kvarte på langs.

Skær kartofler (uskrællet), rødbede (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

Forbered råvarer
2

Imens, riv agurk, og pres så meget væske ud som muligt i et viskestykke. 

Hak dild groft.

Skær citron [1/2 stk, 2P] i både.

Skær kylling i 3 stykker på et andet skærebræt.

Bland kylling, Hvide Løjer & Urter, en smule olivenolie og salt i en skål.

Steg kylling
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling i 5-6 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Bland agurkecreme
4

Bland agurk, yoghurt, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og peber i en lille skål. 

Bland vand [1/2 dl I 1 dl], grøntsagsbouillon, dild og et skvæt citronsaft i en anden skål.

Tilsæt citronbouillon
5

Tilsæt citronbouillon og smør [1 spsk | 2 spsk] til stegepanden, og lad simre i 1-2 min.

Server
6

Anret kylling, rodfrugter og agurkecreme på tallerkener.

Top kylling med citronbouillon og rodfrugter med sesamfrø.

Server med resterende citronbåde.