Kylling, kartofler og agurk! Tre ingredienser, der er ekstremt almindelige i de fleste familier. Aftenens opskrift indeholder alle tre, men vi har lavet en opskrift, som helt sikkert vil overraske hele familien med nye smagsoplevelser! Vi steger kyllingen, og så lader vi den simre i en skøn citronbouillon. Vi bager kartoflerne sammen med pastinakker og rødbeder. Vi blander agurken med creme fraiche og dild.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Bagekartoffel
1 stk
Pastinak
1 stk
Rødbede
10 g
Sesamfrø
1 stk
Agurk
1 pose
Dild
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Citron, økologisk
280 g
Kyllingebryst
½ pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
4 g
Grøntsagsbouillon
1 spsk
Smør (trin 5)
½ dl
Vand (trin 4)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær pastinak (uskrællet) i kvarte på langs. Skær kartoffel (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med sesamfrø. Krydr med et stort nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.
Pres eller hak hvidløg fint. Skær agurk i 1 cm tern. Hak dild groft. Riv et stort nip citronskal, og skær citron i både. Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med et nip salt*.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kylling under omrøring i 5-6 min, eller indtil gylden og gennemstegt. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Bland agurk, fraiche [1/2 pakke, 2P] og dild (gem lidt til anretning) i en lille skål, og smag til med salt* og peber*. Bland vand* [1/2 dl I 1 dl], grøntsagsbouillon, et nip citronskal, et stort skvæt citronsaft og hvidløg i en lille skål.
Tilsæt citronbouillon og smør* [1 spsk | 2 spsk] til stegepanden, og lad simre i 1-2 min.
Anret kylling, rodfrugter og dildagurker på tallerkener. Øs citronbouillon over kylling. Drys med resterende dild. Server med resterende citronbåde