HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCitronstegt Kylling
topBanner
Citronstegt kylling

Citronstegt kylling

med sesambagte rodfrugter og agurkecreme

Kylling, kartofler og agurk! Tre ingredienser, der er ekstremt almindelige i de fleste familier. Aftenens opskrift indeholder alle tre, men vi har lavet en opskrift, som helt sikkert vil overraske hele familien med nye smagsoplevelser! Vi steger kyllingen, og så lader vi den simre i en skøn citronbouillon. Vi bager kartoflerne sammen med pastinakker og rødbeder. Vi blander agurken med creme fraiche og dild.

Tags:Under 650 kcal
Allergener:mælksellerisesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid35 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

75 g

Fraiche

(Indeholdermælk)

500 g

Bagekartoffel

1 stk

Agurk

1 pose

Dild

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

1 stk

Rødbede

1 stk

Citron, økologisk

280 g

Kyllingebrystfilet

1 stk

Pastinak

10 g

Sesamfrø

(Indeholdersesam)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør* (trin 5)

½ dl

Vand* (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2469.2297 kJ
Kalorier (kcal)590.16 kcal
Fedt16.227 g
Mættet fedt7.6 g
Kulhydrat67.3986 g
Sukker16.7 g
Protein43.8382 g
Salt1.2 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær pastinak (uskrællet) i kvarte på langs. Skær kartoffel (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med sesamfrø. Krydr med et stort nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne. 

2

Pres eller hak hvidløg fint. Skær agurk i 1 cm tern. Hak dild groft. Riv et stort nip citronskal, og skær citron i både. Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med et nip salt*.

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kylling under omrøring i 5-6 min, eller indtil gylden og gennemstegt. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

4

Bland agurk, fraiche [1/2 pakke, 2P] og dild (gem lidt til anretning) i en lille skål, og smag til med salt* og peber*. Bland vand* [1/2 dl I 1 dl], grøntsagsbouillon, et nip citronskal, et stort skvæt citronsaft og hvidløg i en lille skål.

5

Tilsæt citronbouillon og smør* [1 spsk | 2 spsk] til stegepanden, og lad simre i 1-2 min.

6

Anret kylling, rodfrugter og dildagurker på tallerkener. Øs citronbouillon over kylling. Drys med resterende dild. Server med resterende citronbåde