Citronstegt kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronstegt kylling

Citronstegt kylling

med sesambagte rodfrugter og agurkecreme

Kylling, kartofler og agurk! Tre ingredienser, der er ekstremt almindelige i de fleste familier. Aftenens opskrift indeholder alle tre, men vi har lavet en opskrift, som helt sikkert vil overraske hele familien med nye smagsoplevelser! Vi steger kyllingen, og så lader vi den simre i en skøn citronbouillon. Vi bager kartoflerne sammen med pastinakker og rødbeder. Vi blander agurken med creme fraiche og dild.

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bagekartoffel

1 stk

Pastinak

1 stk

Rødbede

10 g

Sesamfrø

1 stk

Agurk

1 pose

Dild

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Citron, økologisk

280 g

Kyllingebryst

½ pakke

Fraiche

(Indeholder Mælk)

4 g

Grøntsagsbouillon

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 5)

½ dl

Vand (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)590 kcal
Energi (kJ)2469 kJ
Fedt16.08 g
Mættet fedt7.6 g
Kulhydrat67.24 g
Sukker16.5 g
Protein43.84 g
Salt1.2 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær pastinak (uskrællet) i kvarte på langs. Skær kartoffel (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med sesamfrø. Krydr med et stort nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne. 

Forbered råvarer
2

Pres eller hak hvidløg fint. Skær agurk i 1 cm tern. Hak dild groft. Riv et stort nip citronskal, og skær citron i både. Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med et nip salt*.

Steg kylling
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kylling under omrøring i 5-6 min, eller indtil gylden og gennemstegt. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Bland dildagurker
4

Bland agurk, fraiche [1/2 pakke, 2P] og dild (gem lidt til anretning) i en lille skål, og smag til med salt* og peber*. Bland vand* [1/2 dl I 1 dl], grøntsagsbouillon, et nip citronskal, et stort skvæt citronsaft og hvidløg i en lille skål.

Tilsæt citronbouillon
5

Tilsæt citronbouillon og smør* [1 spsk | 2 spsk] til stegepanden, og lad simre i 1-2 min.

Server
6

Anret kylling, rodfrugter og dildagurker på tallerkener. Øs citronbouillon over kylling. Drys med resterende dild. Server med resterende citronbåde