I aften frister vi med en fantastisk kombination som hele familien kommer til at elske. Rene smage af perfekt stegt sej, som har fået ekstra smag af at paneres med dild og persille. Bagte rodfrugter, en frisk salat med citron og rucola og en mild urtedressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Kartofler
2 stk
Rødbede
2 stk
Gulerod
1 pose
Bredbladet persille
½ stk
Citron
40 g
Rucola
1 pose
Dild
25 g
Panko
(Indeholder: Sulfitter, Hvede, Gluten)
250 g
Sej
(Indeholder: Fisk)
1 pakke
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
½ tsk
Sukker (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær rødbede (uskrællet), gulerod (uskrællet) og kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie [1 spsk | 2 spsk], krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, hak persille og dild fint.
Skær citron [1/2 stk, 2P] i både.
Skyl rucola.
Bland olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], et stort skvæt citronsaft, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt og peber i en skål.
Vend rucola i skålen lige inden servering.
Bland fraiche og halvdelen af dild og halvdelen af persille i en lille skål, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.
Bland panko, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], et stort skvæt citronsaft og resterende dild og persille i en skål.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt og peber.
Vend fisk i panering.
Placer fisk på en anden bageplade med bagepapir, og top med overskydende panering.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gennemstegt, når rodfrugterne har 10 tilbage.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret rodfrugter på tallerkener.
Top med rucolasalat, fisk og urtedressing.