
Urtepaneret sej
med ovnbagte rodfrugter og mild urtedressing
I aften frister vi med en fantastisk kombination som hele familien kommer til at elske. Rene smage af perfekt stegt sej, som har fået ekstra smag af at paneres med dild og persille. Bagte rodfrugter, en frisk salat med citron og rucola og en mild urtedressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
300 g
Kartofler
2 stk
Rødbede
2 stk
Gulerod
1 pose
Bredbladet persille
½ stk
Citron
40 g
Rucola
150 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 pose
Dild
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Sukker (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 3)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft.
Skær rødbede (uskrællet), gulerod (uskrællet) og kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie [1 spsk | 2 spsk], krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.
Hak persille og dild fint.
Skær citron [1/2 stk, 2P] i både.
Skyl rucola under koldt vand i et dørslag.
Bland olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], et stort skvæt citronsaft, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt og peber i en skål.
Vend rucola i skålen lige inden servering.
Bland yoghurt og halvdelen af dild og persille i en lille skål, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.
Bland panko, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], et stort skvæt citronsaft og resterende dild og persille i en skål.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt og peber.
Vend fisk i panering.
Placer fisk på en anden bageplade med bagepapir, og top med resterende panering.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gennemstegt, når rodfrugterne har 10 tilbage.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret rodfrugter på tallerkener.
Top med rucolasalat, fisk og urtedressing.