Skip to main content
Tyrkiske kødboller i krydret citronsauce
Tyrkiske kødboller i krydret citronsauce

Tyrkiske kødboller i krydret citronsauce

med cremet perlecouscous og fennikelsalat

Aftenens kulinariske rejse går til Tyrkiet, og vi frister med tyrkiske kødboller i en krydret citronsauce med røget paprika og chili. Spændende tilbehør er cremet perlecouscous med yoghurt og hvidløg, og fennikelsalat med dild.

Tags:
Comfort Food
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket svine-/kalvekød

25 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

1 stk

Citron

4 g

Panamad

170 g

Perlecouscous

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sennep, Soja, Æg, Lupin)

4 g

Røget paprika

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Dild

1 g

Chiliflager

½ stk

Fennikel

60 g

Blandet salat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

4 dl

Vand til perlecouscous

¼ tsk

Salt til perlecouscous

1 stk

Æg til kødboller

¼ tsk

Salt til kødboller

½ spsk

Olie til stegning

2 spsk

Smør til stegning

½ spsk

Olie til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)3670 kJ
Kalorier (kcal)877 kcal
Fedt40.8 g
Mættet fedt17.9 g
Kulhydrat80.7 g
Sukker7.1 g
Kostfibre8.4 g
Protein44.7 g
Kolesterol0.1 mg
Salt3.7 g

Fremgangsmåde

Kog perlecouscous
1

Bring vand og salt i kog i en gryde.

Tilsæt perlecouscous, og kog under låg på middellav varme i 12-15 min, eller indtil ‘al dente'.

Hæld overskydende vand fra.

Lav fennikelsalat
2

Imens, skær fennikel i tynde skiver.

Bland fennikel og et nip salt i en stor skål, og stil til side.

Bland hakket svine-kalvekød, æg, rasp, Panamad og salt i en anden stor skål.

Form fars til kødboller (4 pr. person), og overfør til en tallerken.

Steg kødboller
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kødboller i 12-14 min, eller indtil brunet og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunet).

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered grøntsager
4

Imens, halver citron.

Hak dild groft.

Skyl blandet salat.

Pres eller hak hvidløg fint.

Lav sauce
5

Tilsæt smør til stegepanden, og det smelte.

Tilsæt røget paprika, chiliflager og et stort skvæt citronsaft, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Vend blandet salat, olivenolie og dild i skålen med fennikel lige før servering.

Vend yoghurt, et nip salt og hvidløg i gryden med perlecouscous.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
6

Anret perlecouscous og fennikelsalat i dybe tallerkener.

Top couscous med kødboller og sauce fra panden.