Aftenens kulinariske rejse går til Tyrkiet, og vi frister med tyrkiske kødboller i en krydret citronsauce med røget paprika og chili. Spændende tilbehør er cremet perlecouscous med yoghurt og hvidløg, og fennikelsalat med dild.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Hakket svine-/kalvekød
25 g
Rasp
(Indeholder: Gluten, Hvede)
1 stk
Citron
4 g
Panamad
170 g
Perlecouscous
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sennep, Soja, Æg, Lupin)
4 g
Røget paprika
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Dild
1 g
Chiliflager
½ stk
Fennikel
60 g
Blandet salat
4 dl
Vand til perlecouscous
¼ tsk
Salt til perlecouscous
1 stk
Æg til kødboller
¼ tsk
Salt til kødboller
½ spsk
Olie til stegning
2 spsk
Smør til stegning
½ spsk
Olie til salat
Bring vand og salt i kog i en gryde.
Tilsæt perlecouscous, og kog under låg på middellav varme i 12-15 min, eller indtil ‘al dente'.
Hæld overskydende vand fra.
Imens, skær fennikel i tynde skiver.
Bland fennikel og et nip salt i en stor skål, og stil til side.
Bland hakket svine-kalvekød, æg, rasp, Panamad og salt i en anden stor skål.
Form fars til kødboller (4 pr. person), og overfør til en tallerken.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kødboller i 12-14 min, eller indtil brunet og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunet).
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, halver citron.
Hak dild groft.
Skyl blandet salat.
Pres eller hak hvidløg fint.
Tilsæt smør til stegepanden, og det smelte.
Tilsæt røget paprika, chiliflager og et stort skvæt citronsaft, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Vend blandet salat, olivenolie og dild i skålen med fennikel lige før servering.
Vend yoghurt, et nip salt og hvidløg i gryden med perlecouscous.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Anret perlecouscous og fennikelsalat i dybe tallerkener.
Top couscous med kødboller og sauce fra panden.