Skip to main content
Stegt dorade og citronsauce
Stegt dorade og citronsauce

Stegt dorade og citronsauce

med knuste kartofler og crème fraiche

Dorade er en fantastisk delikat fisk, og i dag skal vi stege den sprød og lækker, og servere den med en frisk citronsauce. Samtidig laver vi knuste kartofler i ovnen, som vi topper med revet ost. Skønt tilbehør er hvidløgstegte grønne bønner vendt med spidskål, crème fraiche, syltet rødløg og dild.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Milk
Pesce
Egg
Schwefeldioxide und Sulfite
Celery

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Rødløg

1 stk

Citron

75 ml

Crème fraiche

1 stk

Skalotteløg

300 g

Dorade

400 g

Små kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Dild

20 g

Finrevet ost

12 ml

Hvidvinseddike

4 g

Grøntsagsbouillon

150 g

Grønne bønner

75 g

Spidskål, skåret

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Sukker til syltning

1 spsk

Vand til syltning

1 dl

Vand til sauce

½ spsk

Mel til sauce

1 spsk

Smør til sauce

½ spsk

Olie til stegning

Næringsindhold

Energi (kJ)3321 kJ
Kalorier (kcal)794 kcal
Fedt44.4 g
Mættet fedt18.4 g
Kulhydrat50 g
Sukker10.1 g
Kostfibre9.5 g
Protein45.7 g
Salt1.6 g
Trans Fat0.2 g
Potassium245.1 mg
Calcium61.8 mg
Iron0.7 mg

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Halver kartofler (uskrællet).

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt og peber.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Sylt rødløg
2

Skær rødløg i tynde, halve skiver.

Bland hvidvinseddike, sukker, vand og et nip salt i en lille skål.

Vend rødløg i skålen, og stil til side. Hæld lage fra inden servering.

Skær citron i både, og hak skalotteløg fint.

Pisk vand, grøntsagsbouillon, et stort skvæt citronsaft, hvedemel og et nip salt og peber sammen i en lille skål.

Steg grønne bønner
3

Pres eller hak hvidløg fint.

Skær ender af grønne bønner.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg grønne bønner og hvidløg med et nip salt og peber i 2-3 min.

Overfør til en stor skål, og vend med spidskål.

Knus kartofler
4

Tag kartofler ud af ovnen, når de har 6-8 min tilbage, og knus let med bunden af en skål.

Drys med finrevet ost, dryp med en smule olivenolie, og bag i resterende tid, eller indtil sprøde og gyldne.

Imens, smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.

Steg skalotteløg i 1-2 min.

Tilsæt citronblanding, og lad simre i 3-4 min, eller indtil tyknet.

Steg fisk
5

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.

Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg fisk med skindsiden nedad i 2-3 min.

Vend fisk, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemstegt.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Server
6

Anret fisk, kartofler og grønne bønner med spidskål på tallerkener.

Top fisk med citronsauce og kartofler med crème fraiche, rødløg og dild.

Server med citronbåde.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image