Dorade er en fantastisk delikat fisk, og i dag skal vi stege den sprød og lækker, og servere den med en frisk citronsauce. Samtidig laver vi knuste kartofler i ovnen, som vi topper med revet ost. Skønt tilbehør er hvidløgstegte grønne bønner vendt med spidskål, crème fraiche, syltet rødløg og dild.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Rødløg
1 stk
Citron
75 ml
Crème fraiche
1 stk
Skalotteløg
300 g
Dorade
400 g
Små kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Dild
20 g
Finrevet ost
12 ml
Hvidvinseddike
4 g
Grøntsagsbouillon
150 g
Grønne bønner
75 g
Spidskål, skåret
½ tsk
Sukker til syltning
1 spsk
Vand til syltning
1 dl
Vand til sauce
½ spsk
Mel til sauce
1 spsk
Smør til sauce
½ spsk
Olie til stegning
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver kartofler (uskrællet).
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt og peber.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Bland hvidvinseddike, sukker, vand og et nip salt i en lille skål.
Vend rødløg i skålen, og stil til side. Hæld lage fra inden servering.
Skær citron i både, og hak skalotteløg fint.
Pisk vand, grøntsagsbouillon, et stort skvæt citronsaft, hvedemel og et nip salt og peber sammen i en lille skål.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skær ender af grønne bønner.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg grønne bønner og hvidløg med et nip salt og peber i 2-3 min.
Overfør til en stor skål, og vend med spidskål.
Tag kartofler ud af ovnen, når de har 6-8 min tilbage, og knus let med bunden af en skål.
Drys med finrevet ost, dryp med en smule olivenolie, og bag i resterende tid, eller indtil sprøde og gyldne.
Imens, smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.
Steg skalotteløg i 1-2 min.
Tilsæt citronblanding, og lad simre i 3-4 min, eller indtil tyknet.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.
Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg fisk med skindsiden nedad i 2-3 min.
Vend fisk, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemstegt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret fisk, kartofler og grønne bønner med spidskål på tallerkener.
Top fisk med citronsauce og kartofler med crème fraiche, rødløg og dild.
Server med citronbåde.