Skøn hyggemad, som kommer til at blive elsket af hele familien. Superlækre, sprøde kødboller med cremet kartoffelmos. Sur-sød syltet agurk passer perfekt til, og den lækre flødesauce fuldender denne fantastiske ret!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Hvide Løjer & Urter
500 g
Bagekartoffel
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
1 stk
Agurk
25 ml
Hvidvinseddike
250 g
Hakket oksekød
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Dild
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Oksebouillon
1 stk
Løg
1 stk
Gulerod
1 spsk
Smør (trin 1)
1 stk
Æg (trin 3)
2 spsk
Mælk (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 2)
2 tsk
Sukker (trin 2)
3 spsk
Vand* (trin 2)
Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Skræl kartoffel, og skær i 2 cm store stykker. Kog i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt en klat smør* [1 spsk | 2 spsk], mælk* [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt*. Mos groft med en kartoffelmoser eller gaffel.
Skær agurk i tynde, halve skiver. Hak dild fint. Bland vand* [3 spsk | 6 spsk], hvidvinseddike, sukker* [2 tsk | 4 tsk], halvdelen af dild og salt* [1/2 tsk | 1 tsk] i en skål. Vend agurk i skålen, og stil til side.
Bland hakket oksekød, æg* [1 stk | 2 stk] , Hvide Løjer & Urter, panko og et nip salt* i en skål. Form fars til kødboller (ca. 5 pr. person).Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gennemstegte. VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Skræl gulerod (uskrællet), og skær i kvarte skiver. Skær løg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver. Pres eller hak hvidløg fint.
Overfør kødboller til en tallerken. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande. Steg gulerod, løg og hvidløg i 2-3 min. Tilsæt madlavningsfløde og oksebouillon, og lad simre i 2-3 min. Smag til med salt* og peber*. Kom kødboller tilbage i stegepanden, og varm op. Hæld væde fra agurk.
Anret kartoffelmos, kødboller, syltet agurk og flødesauce på tallerkener. Top med resterende dild.