
Skøn hyggemad, som kommer til at blive elsket af hele familien. Superlækre, sprøde kødboller med cremet kartoffelmos. Sur-sød syltet agurk passer perfekt til, og den lækre flødesauce fuldender denne fantastiske ret!
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
4 g
Hvide Løjer & Urter
500 g
Bagekartoffel
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Agurk
25 ml
Hvidvinseddike
250 g
Hakket oksekød
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Dild
30 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
4 g
Oksebouillon
1 stk
Løg
1 stk
Gulerod
1 spsk
Smør (trin 1)
1 stk
Æg (trin 3)
2 spsk
Mælk (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 2)
2 tsk
Sukker (trin 2)
3 spsk
Vand* (trin 2)

Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Skræl kartoffel, og skær i 2 cm store stykker. Kog i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt en klat smør* [1 spsk | 2 spsk], mælk* [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt*. Mos groft med en kartoffelmoser eller gaffel.

Skær agurk i tynde, halve skiver. Hak dild fint. Bland vand* [3 spsk | 6 spsk], hvidvinseddike, sukker* [2 tsk | 4 tsk], halvdelen af dild og salt* [1/2 tsk | 1 tsk] i en skål. Vend agurk i skålen, og stil til side.

Bland hakket oksekød, æg* [1 stk | 2 stk] , Hvide Løjer & Urter, panko og et nip salt* i en skål. Form fars til kødboller (ca. 5 pr. person).Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gennemstegte. VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Skræl gulerod (uskrællet), og skær i kvarte skiver. Skær løg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver. Pres eller hak hvidløg fint.

Overfør kødboller til en tallerken. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande. Steg gulerod, løg og hvidløg i 2-3 min. Tilsæt madlavningsfløde og oksebouillon, og lad simre i 2-3 min. Smag til med salt* og peber*. Kom kødboller tilbage i stegepanden, og varm op. Hæld væde fra agurk.

Anret kartoffelmos, kødboller, syltet agurk og flødesauce på tallerkener. Top med resterende dild.

