Skip to main content
Kødboller i kartoffelmos
Kødboller i kartoffelmos

Kødboller i kartoffelmos

med flødesauce & syltet agurk

4.2
(2,5 t)

Skøn hyggemad, som kommer til at blive elsket af hele familien. Superlækre, sprøde kødboller med cremet kartoffelmos. Sur-sød syltet agurk passer perfekt til, og den lækre flødesauce fuldender denne fantastiske ret!

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Hvide Løjer & Urter

500 g

Bagekartoffel

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Agurk

25 ml

Hvidvinseddike

250 g

Hakket oksekød

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Dild

30 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

4 g

Oksebouillon

1 stk

Løg

1 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 1)

1 stk

Æg (trin 3)

2 spsk

Mælk (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 2)

2 tsk

Sukker (trin 2)

3 spsk

Vand* (trin 2)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)806 kcal
Energi (kJ)3373 kJ
Fedt38 g
Mættet fedt20.1 g
Kulhydrat77.6 g
Sukker21.3 g
Kostfibre7.1 g
Protein40.4 g
Kolesterol0.1 mg
Salt4.7 g

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Skræl kartoffel, og skær i 2 cm store stykker. Kog i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt en klat smør* [1 spsk | 2 spsk], mælk* [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt*. Mos groft med en kartoffelmoser eller gaffel.

Sylt agurk
2

Skær agurk i tynde, halve skiver. Hak dild fint. Bland vand* [3 spsk | 6 spsk], hvidvinseddike, sukker* [2 tsk | 4 tsk], halvdelen af dild og salt* [1/2 tsk | 1 tsk] i en skål. Vend agurk i skålen, og stil til side.

Steg kødboller
3

Bland hakket oksekød, æg* [1 stk | 2 stk] , Hvide Løjer & Urter, panko og et nip salt* i en skål. Form fars til kødboller (ca. 5 pr. person).Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gennemstegte. VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered grøntsager
4

Skræl gulerod (uskrællet), og skær i kvarte skiver. Skær løg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver. Pres eller hak hvidløg fint.

Lav flødesauce
5

Overfør kødboller til en tallerken. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande. Steg gulerod, løg og hvidløg i 2-3 min. Tilsæt madlavningsfløde og oksebouillon, og lad simre i 2-3 min. Smag til med salt* og peber*. Kom kødboller tilbage i stegepanden, og varm op. Hæld væde fra agurk.

Server
6

Anret kartoffelmos, kødboller, syltet agurk og flødesauce på tallerkener. Top med resterende dild.