Kødboller i kartoffelmos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kødboller i kartoffelmos

Kødboller i kartoffelmos

med flødesauce & syltet agurk

Skøn hyggemad, som kommer til at blive elsket af hele familien. Superlækre, sprøde kødboller med cremet kartoffelmos. Sur-sød syltet agurk passer perfekt til, og den lækre flødesauce fuldender denne fantastiske ret!

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Hvide Løjer & Urter

500 g

Bagekartoffel

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

1 stk

Agurk

25 ml

Hvidvinseddike

250 g

Hakket oksekød

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Dild

30 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

4 g

Oksebouillon

1 stk

Løg

1 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 1)

1 stk

Æg (trin 3)

2 spsk

Mælk (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 2)

2 tsk

Sukker (trin 2)

3 spsk

Vand* (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)806 kcal
Energi (kJ)3373 kJ
Fedt38.02 g
Mættet fedt20.1 g
Kulhydrat77.57 g
Sukker21.3 g
Protein40.42 g
Salt4.7 g

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Skræl kartoffel, og skær i 2 cm store stykker. Kog i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt en klat smør* [1 spsk | 2 spsk], mælk* [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt*. Mos groft med en kartoffelmoser eller gaffel.

Sylt agurk
2

Skær agurk i tynde, halve skiver. Hak dild fint. Bland vand* [3 spsk | 6 spsk], hvidvinseddike, sukker* [2 tsk | 4 tsk], halvdelen af dild og salt* [1/2 tsk | 1 tsk] i en skål. Vend agurk i skålen, og stil til side.

Steg kødboller
3

Bland hakket oksekød, æg* [1 stk | 2 stk] , Hvide Løjer & Urter, panko og et nip salt* i en skål. Form fars til kødboller (ca. 5 pr. person).Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gennemstegte. VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered grøntsager
4

Skræl gulerod (uskrællet), og skær i kvarte skiver. Skær løg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver. Pres eller hak hvidløg fint.

Lav flødesauce
5

Overfør kødboller til en tallerken. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande. Steg gulerod, løg og hvidløg i 2-3 min. Tilsæt madlavningsfløde og oksebouillon, og lad simre i 2-3 min. Smag til med salt* og peber*. Kom kødboller tilbage i stegepanden, og varm op. Hæld væde fra agurk.

Server
6

Anret kartoffelmos, kødboller, syltet agurk og flødesauce på tallerkener. Top med resterende dild.