Faldt du også for titlen på denne skønne opskrift? Det kan vi godt forstå, hvem ville sige nej til hurtig oksekødsragù med spaghetti og høvlet ost? Ragù'en består af hakket oksekød, gulerødder, hvidløg og middelhavskrydderier, der koges sammen til en skøn sauce. Samtidig koger vi spaghetti, og topper det hele med frisk basilikum og ost.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Gulerod
4 g
Hvide Løjer & Urter
75 ml
Madlavningsfløde
2 g
Middelhavsdrøm
4 g
Oksebouillon
390 g
Tomatpassata
225 g
Hakket oksekød
180 g
Spaghetti
1 stk
Basilikum
20 g
Italiensk hård ost, høvlet
2 stk
Worcestershiresauce
1 stk
Hvidløgsfed
1 dl
Gemt pastavand
½ spsk
Olie til stegning
½ tsk
Salt til kød
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.
TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, riv gulerod (uskrællet) groft.
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket oksekød, hvidløg og gulerod med Middelhavsdrøm, Hvide Løjer & Urter og salt i 4-5 min, eller indtil brunet.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Tilsæt worcestershire sauce, oksebouillon, tomatpassata, madlavningsfløde, pastavand og et nip sukker, og bring i kog.
Sænk til middel varme, og lad simre i 5-6 min, eller indtil tyknet.
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen er for tyk.
VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!
Imens, hak basilikum groft.
Tilsæt pasta og basilikum, og vend sammen.
Krydr med et nip salt og peber.
TIP: Vend det hele sammen i gryden, hvis der ikke er plads i panden.
Anret oksekødsragù i dybe tallerkener.
Top med høvlet ost.
Dryp eventuelt med en smule olivenolie.