Skip to main content
Hurtig oksekødsragù

Hurtig oksekødsragù

med spaghetti og høvlet ost

Faldt du også for titlen på denne skønne opskrift? Det kan vi godt forstå, hvem ville sige nej til hurtig oksekødsragù med spaghetti og høvlet ost? Ragù'en består af hakket oksekød, gulerødder, hvidløg og middelhavskrydderier, der koges sammen til en skøn sauce. Samtidig koger vi spaghetti, og topper det hele med frisk basilikum og ost.

Tags:
Hurtig
Børnevenlig
Comfort Food
Allergener:
Milk
Hvede
Gluten
Soja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Gulerod

4 g

Hvide Løjer & Urter

75 ml

Madlavningsfløde

2 g

Middelhavsdrøm

4 g

Oksebouillon

390 g

Tomatpassata

225 g

Hakket oksekød

180 g

Spaghetti

1 stk

Basilikum

20 g

Italiensk hård ost, høvlet

2 stk

Worcestershiresauce

1 stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 dl

Gemt pastavand

½ spsk

Olie til stegning

½ tsk

Salt til kød

Næringsindhold

Energi (kJ)3197 kJ
Kalorier (kcal)764 kcal
Fedt30.1 g
Mættet fedt15.4 g
Kulhydrat81.7 g
Sukker15.9 g
Kostfibre6.5 g
Protein40.7 g
Salt4.7 g
Potassium339.8 mg
Calcium8 mg
Iron2.5 mg

Fremgangsmåde

Kog pasta
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.

Gem en kop pastavand, og hæld resten fra. 

TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Steg oksekød og gulerod
2

Imens, riv gulerod (uskrællet) groft. 

Pres eller hak hvidløg fint.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg hakket oksekød, hvidløg og gulerod med Middelhavsdrøm, Hvide Løjer & Urter og salt i 4-5 min, eller indtil brunet. 

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav ragù
3

Tilsæt worcestershire sauce, oksebouillon, tomatpassata, madlavningsfløde, pastavand og et nip sukker, og bring i kog.

Sænk til middel varme, og lad simre i 5-6 min, eller indtil tyknet. 

TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen er for tyk.

VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!

Hak basilikum
4

Imens, hak basilikum groft.

Tilsæt pasta
5

Tilsæt pasta og basilikum, og vend sammen.

Krydr med et nip salt og peber.

TIP: Vend det hele sammen i gryden, hvis der ikke er plads i panden.

Server
6

Anret oksekødsragù i dybe tallerkener.

Top med høvlet ost.

Dryp eventuelt med en smule olivenolie.