Det sydøstasiatiske køkken kendetegnes ved retter, der er nemme at tilberede med forskellige stærke, aromatiske komponenter. Det får du et eksempel på i dag: Hvidløgsris passer sig selv på komfuret, mens vi steger hakket svinekød, gulerod og pak choi med asiatiske krydderier og sojasauce. Top med sesammayonnaise, avocadoskiver og asiatisk dressing for at fuldende oplevelsen.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
12.5 ml
Sojasauce
50 g
Vegansk sesammayonnaise
250 g
Hakket svinekød
150 g
Jasminris
1 stk
Pak choi
4 g
Ga-Laksa
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Gulerod
20 g
Asiatisk dressing
1 stk
Avocado
½ spsk
Olie til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til grøntsager
¼ tsk
Salt til kød
1 tsk
Sukker til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie i en gryde på middel varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.
Hak pak choi groft.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg gulerod i 3-4 min, eller indtil møre.
Tilsæt pak choi, og steg videre i 2 min.
Krydr med salt og et nip peber, og overfør til en skål.
Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middelhøj varme.
Steg hakket svinekød med Ga-Laksa og salt i 4-5 min, eller indtil brunet.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Tilsæt gulerod, pak choi, sojasauce og sukker til stegepanden, og steg i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
Krydr med salt og et nip peber.
VIGTIGT: Denne opskrift bruger halvdelen af mængden af nogle ingredienser - tjek ingredienslisten!
Anret hvidløgsris, svinekød og grøntsager i dybe tallerkener.
Dryp med sesammayonnaise.
Top med avocado og asiatisk dressing.